Det finns på biblioteket

Böcker, tidningar, tidskrifter, musik och film finns på biblioteket. Du kan också boka dator, lokal eller en bibliotekarie.

Bibliotekskatalogen

Alla våra medier från böcker till film finns att söka i Bibliotekskatalogen, som är en webbaserad katalog. I bibliotekskatalogen kan du reservera och låna om

Böcker

På biblioteket finns cirka 60 000 böcker indelade i två huvudkategorier: faktaböcker och skönlitteratur. Det finns avdelningar för vuxna, ungdomar, barn, stor stil, lättläst, deckare med mera.

E-böcker

Du kan även låna en E-bok och ladda ner till din dator, mobiltelefon eller läsplatta. Begränsningen är max två lån per vecka. Om du är osäker på hur det går till är du välkommen att fråga personalen på Sunne bibliotek.

Tidningar och tidskrifter

Biblioteket har ett flertal dagstidningar och specialiserade tidskrifter. Tidskrifter kan sökas i bibliotekskatalogen.

Ljudböcker

Ljudböcker kan vem som helst låna (till skillnad från talböcker). Hos oss finns böcker på CD och mp3 för både barn och vuxna.

Talböcker

Personer med läshandikapp - permanenta eller tillfälliga - får låna talböcker. För information kontakta gärna Toleif Högberg 0565-163 86 eller Maria Syvertsson 0565-161 80. Mer information om talböcker finns på Legimus

Musik och film

CD-skivor

Du kan låna musik på CD i många olika genrer. Lånetiden är fyra veckor.

Sök på olika typer av musik i bibliotekskatalogen. Gå in på avancerad sökning och välj musik-cd under media. Sedan kan du fylla i de övriga dialogrutorna efter dina egna önskemål.

Noter

Nothäften och visböcker finns att låna.

DVD

Spelfilmer har lånetid på tre dygn, förutom långa serier som har längre lånetid. Du får låna max tre filmer i taget. Om filmen inte återlämnas i tid tas en förseningsavgift ut på 10 kronor/dag.