Nu kan du som går i årskurs 4 eller äldre och är intresserad av film få lära dig göra film från grunden med hjälp av erfarna pedagoger. Vi gör en färdig kortfilm från början till slut, inga förkunskaper behövs.

Är du nyfiken på att lära dig att filma? Har du en dröm om att bli skådespelare? Har du en idé till ett filmmanus? Tycker du om att jobba med rekvisita och smink? Vill du lära dig att redigera? Eller är du bara helt enkelt nyfiken på hur det är att vara med i ett filmteam och vill ha kul tillsammans med andra? Anmäl dig till kulturskolans nya kurs i FILM! 

Du kommer att få göra en färdig kortfilm från början till slut tillsammans med andra i gruppen. Årets tema är ”Jag och världen runt mig”. Du får lära dig att skriva manus, filma, spela in ljud/berättarröst, redigera m.m. Tekniken vi använder är nya iPads med bra mikrofoner, ljus och stativ. Du kommer också att få använda vår enkla och nyetablerade TV-studio där du får lära dig hur man jobbar i ett TV-team med flera kameror. Du får testa på olika roller som: TV-fotograf, ljudtekniker, ljustekniker, rekvisitör ( dekor och smink), skådespelare, programledare, bildproducent, bildmixer m.m.

Planering och filmvisning 

  • I december 2017 blir det filmvisning och vernissage i  biblioteket tillsammans med bildgrupperna. (Vi kommer att visa utdrag från det vi har jobbat med under hösten.)
  • Vi kommer att filma kulturskolans avslutningskonsert.
  • Våren 2018 blir det FILMPREMIÄR! :)

Kurstider

Måndagar på kulturskolan

  • Film 1: 15.30-16.30
  • Film 2: 16.30-17.30
  • Film 3: 17.30-18.30

Begränsat antal platser. Avgift 500kr/termin 

Välkomna önskar filmpedagogerna Gro Westgård och Moustafa Badwi

filmpedagogerna Gro Westgård och Moustafa Badwi

Kontakt

Gro Westgård
E-post: gro.pedersen-westgard@sunne.se