Årets nationella tem för arkivens dag, lördagen den 9 november, är Flora och fauna. Arkivens dag arrangeras på samma dag över hela landet. Överallt bjuder man på fullmatade program med utställningar, visningar, föreläsningar och andra aktiviteter.

arkivens dag lördagen den 9 november håller vi öppet hus i arkiven. På flera platser i kommunen pågår program med utställningar, visningar, föreläsningar och andra aktiviteter.

Sundsbergs gård, kl. 11-16

Utställning på temat "Flora och fauna". Arne Persson berättar om kulturplanen för Sunne kyrkogård. Under dagen kan du forska i ett urval av äldre handlingar ur kommunarkivet.

Se även utställningen Sunne genom tiden- ett samhälle formas
Kaffeservering

Biblioteket i Sunne, Storgatan 39, kl. 11-14

Har du frågor om släktforskning så kan du få hjälp av Sunne släktforskargrupp inom Värmlands släktforskarförening som finns på plats den här dagen. I sammanträdeslokalen Kymmen visar Ulf Dahlberg Sunnebilder från förr. Han har även uppgifter om husen, till exempel ägare och verksamhet

Hembygdsgården i Sunne, Anneforsskolan, kl. 10-14

Föreningen visar ur sin bilddatabas som nu innehåller ca 48 000 bilder och nu finns många fler bilder från 1950 och 1960-talet. Ta gärna med egna bilder och bidra till Bildarkivet.

Du kan köpa böcker, Sunnebygden och vykort samt titta i fotopärmar
Kaffeservering

Hembygdsgården i Östra Emtervik, Ås Brunn, kl. 12-14

Arkivet i Karlsro är öppet. Bildvisning på storbildskärm i Norstastugan

Servering av kaffe och våfflor

Hembygdsgården i Gräsmark, Uddheden, kl. 11-15

Visning av material från: Torpinventeringen, Emigrantgegistret, J. Hedåsen, Nils Nymans nedteckningar, Johan Granholms tidningsutklipp, Viktor Vikströms dikter med mera.

Arrangör: Sunne kommun, och hembygdsföreningarna i Sunne, Östra Emtervik och Gräsmark samt Värmlands släktforskarförening

Välkomna!

Kontakt

Anna Folmer-Söderberg
Arkivhandläggare
E-post: anna.folmer-soderberg@sunne.se
Tel: 0565-164 52
Besök: Kvarngatan 4
Adress: 1.Administrativ stab, 686 80 Sunne

Arkivens dag

Med arkivens dag vill vi uppmärksamma möjligheten att göra spännande resor till förfluten tid men också lyfta fram arbetet med att säkerställa den information som skapas idag.