Kollektivtrafik – tåg och buss

Genom Sunne går Fryksdalsbanan, med vacker utsikt över sjön Fryken. Utöver tåget finns flera busslinjer, som tar dig runt om i kommunen och till närliggande orter.

Resa lokalt

Den lokala kollektivtrafiken drivs av Värmlandstrafik, med dem kan du åka både buss och tåg runt om i Sunne kommun och övriga länet. Mer information om tåg- och busstider, hur du köper biljetter med mera finns på Värmlandstrafiks webbplats. Länk dit finns längre upp på den här sidan.

Längre resor

Via resecentrumen i de närliggande kommunerna Kil och Karlstad tar du dig enkelt vidare med regional och nationell kollektivtrafik. Från Sunne resecentrum till Kil tar det cirka 40 minuter, och till Karlstad tar det cirka en timme.

Flygplatser finns i Torsby, Hagfors och Karlstad.

Sunne resecentrum

I Sunne tätort ligger vårt resecentrum, där du tar dig vidare med både tåg och buss. I resecentrumet finns biljettautomat, väntrum och fiket Ellas Café.

Se aktuella öppettider för Ellas Café på deras Facebooksida.

Hållplatser i Sunne kommun

I Värmlandstrafiks realtidskarta ser du alla hållplatser, samt kan se trafiken i realtid. Du kan zooma in och ut i kartan, samt navigera dig runt, för att se information om din geografiska plats.