Så här använder vi kakor

Vi jobbar för att kunna ge dig som besöker oss god service och en så bra upplevelse som möjligt. Vi använder därför cookies, på svenska kallat kakor, på den här webbplatsen.

Kakor är en liten textfil som webbläsaren skapar och placerar på din dator – om du godkänner det. När du godkänner kakor kommer webbplatsen automatiskt ”komma ihåg” och ”känna igen” dig, vilket underlättar för dig att navigera och hitta, som i sin tur spar tid åt dig.

Informationen i textfilen, alltså kakan, används för att bättre förstå hur vår hemsida fungerar för våra besökare.

Kakor underlättar för dig som besökare

Kakor finns till för att underlätta för dig som besökare. Den används för att skilja på olika användare, och presentera rätt information till rätt användare. Det är kakor som gör att du inte behöver logga in på varje gång du besöker en webbplats, och som gör att varorna ligger kvar i kundkorgen på en webbshop du besökt tidigare. 

Viktigt om kakor

Kakor är endast en mycket liten textfil, och det skadar inte din dator eller de filer du har på den. Kakor innehåller inte virus, och de kan heller inte samla information som kan kopplas till din identitet, så som e-postadress eller IP-nummer.

Så här använder vi kakor på sunne.se

När du godkänner kakor på sunne.se kommer din webbläsare ihåg exempelvis vilka sidor du sökt efter, eller vilka informationsrutor du stängt ned. Det innebär att nästa gång du går in på sunne.se blir det enklare att hitta rätt, och informationsrutan du stängde ned dyker inte upp igen. 

Olika sorters kakor

Det finns olika sorters kakor som då också lagrar information på olika sätt. Permanenta kakor lagrar information om ditt besök på din dator, surfplatta eller mobil under en längre tid. För att du inte ska behöva göra om inställningar eller se samma informationsruta flera gånger.

Sessionskakor lagrar i stället information under tiden som du surfar runt på webbplatsen, och försvinner när du stänger din webbläsare.

På sunne.se länkar vi ibland vidare till andra webbplatser, till exempelvis myndigheter eller andra sidor med relevant information. Dessa webbplatser kan ha andra regler för integritetsskydd än vad vi har.

Godkänn alla eller endast nödvändiga kakor

Godkänn alla kakor

Om du godkänner alla kakor kommer sunne.se komma ihåg information om ditt besök under en bestämd tid, eller till dess att du ändrar dina inställningar eller raderar kakhistoriken.

Godkänn endast nödvändiga

Nödvändiga kakor behövs för att webben ska fungera som tänkt. Det kan exempelvis vara funktioner som gör så du kan fylla i formulär.

Om du inte vill att kakor sparas

Med hjälp av säkerhetsinställningarna i den webbläsare du använder, kan du neka till att webbplatser sparar kakor. Där kan du också granska vilka kakor som lagrats samt radera dessa. Kom ihåg att detta kan få en webbplats att fungera sämre. 

Tillsynsmyndighet

Post- och telestyrelsen är tillsynsmyndighet på området, du hittar med information om kakor på deras webbplats.