Återvinning av kommunala möbler
– Äntligen fick vi gehör för idén att ta tillvara kommunens möbler som annars ofta hamnat på tippen, säger Peter Sundström, arbetshandledare på AME.
Bygglovsansökan är inlämnad och förhandsbeskedet är positivt. När bygglovet väl är klart ska en upphandling göras.
Idé som blir verklighet
Peter har sedan länge pratat om idén och fick draghjälp av Tommy Gardsten när han blev samordnare för kommunens vaktmästare.
– En stor eloge till Tommy. Han såg vinsterna med det här och fick med sig kommunledningen. Det är knappt jag tror att det är sant. Så roligt att idén blir verklighet.
Kommunledningsgruppen i Sunne vill gärna gå bra idéer till mötes.
– Jag tycker det här är en fantastiskt bra idé, så den ska vi absolut ta vara på. Vi hoppas få in ännu mer idéer från personalen eftersom vi behöver effektivisera och jobba smartare, säger Petra Svedberg, kommunchef i Sunne.
Möbeltält på Holmby
I en databank på intranätet ska kommunens medarbetare kunna gå in och hitta begagnade möbler till sin verksamhet, i stället för att köpa nytt.
– Möbler som är i bra skick märker vi upp och ställer in i tältet. Möbler som är i dåligt skick plockar vi isär och återvinner i trä, metall och elektronik. Med återvinningscentralen strax intill tältet blir det smidigt.
Den verksamhet som vill ha en möbel från ”banken” får den gratis.
– Efter cirka tre månader kan vi erbjuda de möbler som blivit kvar till föreningar. Finns inget intresse där heller lägger vi ut dem till försäljning.
Meningsfull sysselsättning
AME och LSS får genom möbelåtervinningen bra och meningsfull sysselsättning. Möbler ska rengöras eller plockas isär, bilder ska tas och information läggas ut på intranätet, och möblerna köras ut till de verksamheter som gjort en beställning.
Inlämningen av saker och möbler som ska till EkebyVägens second-hand-butik flyttar till tältet när det väl finns på plats.