Rottneros park, vy norrut mot Sunne tätort
Nyhetsbrevet Nyfiken på Sunne, nr 1, 2024
Nyhetsbrevet Nyfiken på Sunne kommer ut två-fyra gånger per år. Prenumerera så får du bra koll på vad som händer i Sunne. Längst ner på den här sidan kan du skicka in dina kontaktuppgifter. Välkommen som prenumerant!

Sunne är familjens träffpunkt

Silas och Ulla Olsson, som bott i Stockholm i 40 år, har skaffat sig lägenhet i Sunne med utsikt över Frykensundet. Sunne, med stugan i Östra Ämtervik, har blivit familjens självklara träffpunkt.

Arrendera Tossebergsklätten

Du som kan skapa en gästvänlig och kulinarisk upplevelse för besökarna är varmt välkommen med din ansökan som arrendator på Tossebergsklätten. Utsikten är vidunderlig.

Unikt reseprojekt i Sunne

I ett unikt test för Sverige lanseras den dynamiska X-linjen i Sunne, alltså busstrafik utan tidtabell och förutbestämd resväg. Du bokar enkelt din önskade resa i en mobilapp. Testet pågår fram till 8 september.

Darin och Fröken Snusk till Fryksdalsdansen

Darin, en av Sveriges mest folkkära och största artister, spelar på Fryksdalsdansen i Sunne. Han utlovar en megashow utöver det vanliga. Spelar på sommarens festival gör också Fröken Snusk.

Climate Arena mot förverkligande i Sunne

Fordonstestanläggningen Climate Arena tar kliv mot förverkligande i Sunne. Nu genomförs utredningar som gäller geoteknik, miljöteknik, kulturmiljö, VA, dagvatten och naturvärden.

Prästbols skola ska renoveras

Sunne har som målsättning att bli Värmlands bästa skolkommun och tar successivt olika steg i den riktningen. I höst startar renoveringen av Prästbols skola i Östra Ämtervik.

ICA söker bygglov för butik och lägenheter

ICA fastigheter har nu sökt bygglov hos Sunne kommun och ska enligt planen börja bygga en ny ICA-butik i höst med 28 lägenheter ovanpå.

Hur ser Sunne ut år 2040?

Ett visionsarbete för Sunne pågår under 2024. Hur vill vi att Sunne ser ut år 2040? Synpunkter tas in från möten och en digital enkät för att så många som möjlig ska komma till tals.