Filmen Alla har en plats i Sunne nominerad till Svenska Publishingpriset

2018-08-24

Sunne kommuns film ”Alla har en plats i Sunne”, del 1 och 2, nominerades till Svenska Publishingpriset i kategorin ”Filmer som marknadsför destinationer”.

Gröna Lund tog hem filmpriset när det delades ut på Berns i Stockholm, 7 november 2018. 

– Vi är glada och stolta över nomineringen och att vi kunnat tävla med de bästa i Sverige, trots små resurser. Juryn består av kommunikationsproffs och konkurrensen är stenhård, säger Anneli Jansson, kommunikationsstrateg i Sunne kommun och projektledare för filmen.

Genom nomineringen lyfter Sunne fram berättartraditionen och skapar uppmärksamhet.
– Filmerna har vi gjort i samverkan med Gro Westgård, Origo Film, från Sunne och vi har fått använda musik av Magnus Stinnerbom. Musiken bidrar starkt till känslan i filmerna och att kompositören bor i Sunne gör det ännu bättre. Cirka 60 Sunnebor har ställt upp som sig själva i filmens del 1. Vi är så tacksamma att de gjort det möjligt för oss att göra den här filmen, säger Anneli Jansson.

Filmsviten startade med ”Vem är en vanlig Sunnebo?” som utspelar sig hos en frisör i Sunne som samtalar runt filmens titel med Sunnebor medan de klipper sig. Fortsättningen blev ”Alla har en plats i Sunne”, del 1 och 2, där vi möter många olika Sunnebor och sedan reser till Sunne på motorcykel.

– Just nu producerar vi fortsättningen på filmsviten. Vi är nu framme i Sunne och får här ett personligt möte med några av Sunneborna från filmen ”Alla har en plats i Sunne”, del 1. De nya filmerna visar vi under vintern 2018 och våren 2019.

Svenska Publishingpriset är den äldsta heltäckande kommunikationstävlingen i landet och delas ut för lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Juryn består av verksamma kommunikatörer såsom fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister och redaktörer. De granskar, värderar och jämför tävlingsbidragen, som bedöms utifrån ett antal kriterier. Bedömningskriterierna och juryns rangordningspoäng är offentliga.

Nominerad film, del 1

Nominerad film, del 2

Kontakt

Anneli Jansson
Kommunikationsstrateg
E-post: anneli.jansson@sunne.se
Tel: 0565-164 14
Besök: Storgata 45
Adress: 131. Kommunikationsstab, 686 80 Sunne

Dokument

Sunne kommuns film "Alla har en plats i Sunne" är nominerad till Svenska Publishingpriset 2018