Sunne ligger mitt i Värmland. 6,5 mil norr om Karlstad och inte så långt från den norska gränsen. Här finns ett stort utbud för dig som vill vara aktiv inom kultur, fritid- och naturliv.

Lär känna Sunne

På sidan Inflyttarservice finner du länkar till boende, jobb, skola, kommunikation med mera. Här kan du läsa mer om kommunens service.
Till sidan för inflyttarservice 
Under rubriken Länkar (på den här sidan) har vi samlat information om intressanta platser så att du kan utforska Sunne kommun på egen hand.

Hitta ditt favoritställe

Sunne kommun har närhet till det mesta. Är du intresserad av bad, fiske och friluftsliv så har vi många fina sjöar, badstränder, vandringsleder. Båthamnen ligger i centrala Sunne med möjlighet att hyra båtplats eller använda iläggningsplatsen. 

Centrum, service och shopping

Sunne centrum har små mysiga butiker för shopping och flera matställen att välja mellan.  Livsmedel, apotek och bank finns centralt.

Evenemang och besöksmål

I vår kalender finner du aktuella evenemang och besöksmål. Vi är kända för både sommar- och vinteraktiviteter. Ski Sunne och exempelvis Västanå Teater med föreställningar i Berättarladan och Sunne sommarland.  För den som är intresserad av litteratur är Selma Lagerlöfs Mårbacka värt ett besök. Vill du se vackra statyer och växter är Rottneros Park med sin äventyrspark för de minsta ett utflyktsmål för hela familjen.

Så här funkar bildspelet

Du kan när som helst pausa bildspelet med pausknappen som syns längst upp till vänster på varje bild.

Det går också bra att bläddra manuellt mellan bilderna med hjälp av prickarna under bildspelet.