Företagen i Sunne blir allt nöjdare med företagsklimatet

2022-05-31

Företagen i Sunne blir allt nöjdare med det lokala företagsklimatet. Det visar resultatet av Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning som presenterades idag.

Sedan 2001 har Svenskt Näringsliv undersökt det lokala företagsklimatet.

På 12 av 15 frågor i årets resultat får Sunne oförändrat eller bättre betyg av företagen. Det sammanfattande omdömet som beskriver hur det är att driva företag i kommunen får betyget 3,8.

Den negativa trend som varit i Sunne under några år är bruten. 

Anna Hedberg från Svenskt Näringsliv Värmland kom till Sunne och träffade representanter för kommunen med anledning av resultatet.

– Sunne lyssnade på kritiken från företagen när det gäller den stora partneringupphandlingen i Sunne Fastighet som inte blev bra. Det företagen upplevde som problem har åtgärdats. Det är typiskt Sunne att agera snabbfotat. Annars hade inte vändningen kommit så här fort, säger Anna Hedberg.

Trygghet, bredband och mobilnät får högst betyg i årets mätning.

— Vi lyssnar och har dialog med företagen om deras behov och efterfrågan av service. Vi jobbar långsiktigt och målinriktat på att förenkla och det är roligt att få kvitto på att vårt gemensamma lagarbete ger resultat, säger Per Branzén, samhällsbyggnadschef i Sunne kommun.

Företagen ger sämst betyg till kommunens upphandling – även om kurvan nu vänt och pekar åt rätt håll - vägnät, tåg- och flygförbindelser samt tillgång till relevant kompetens.

— Vi fortsätter hålla fokus på de olika delarna eftersom vi vill bli ännu bättre. Det är mycket positivt att vi är på väg åt rätt håll, säger Petra Svedberg, kommunchef i Sunne.

Rankingen för 2022 års företagsklimat presenteras den 28 september.

Kontakt

Per Branzén
Samhällsbyggnadschef
E-post: per.branzen@sunne.se
Tel: 0565-163 80
Besök: Kommunhuset, Kvarngatan 4
Adress: 1. Samhällsbyggnad, 686 80 Sunne