Sommarkul i Sunne

2020-07-08

Matilda och Olle hade Sommarkul i Lysvik. Alla barn mellan 6-12 år kan fylla sommaren med lek och idrottsaktiviteter fram till 7 augusti. Vi besökte när Sommarkul var i Lysvik på Myrborgen.

Varje dag befinner sig Sommarkul någonstans i Sunne kommun. Ett gyllene tillfälle att komma dit och vara med på denna gratis fritidsaktivitet. 

Sunne kommuns feriepraktikant Emil Jonsson var och besökte Sommarkul i Sunne när de på tisdagen var i Lysvik. Tillsammans med sina praktikanter tog ledaren för Sommarkul Matilda Fredriksson, hand om killar och tjejer mellan 6-8 år på förmiddagen.

Emil träffade en kille som hette Olle Lindgren som ville dela med sig lite av vad han tycker och tänker om Sommarkul.

"Vad har du gjort idag?"

– Vi har lekt lekar så som under hökens alla vingar och bläckfisken och så har vi spelat fotboll, berättar Olle.

"Hur har det varit att vara här på Sommarkul?"
– Det har varit roligt och bra, säger Olle.

"Skulle du kunna tänka dig att vara med på Sommarkul fler gånger?"
– Ja, jag ska vara med igen när det är i Sunne denna vecka, säger Olle.

En annan av deltagarna, Theo berättade att han tyvärr inte hinner vara med på fler Sommarkul eftersom han ska vidare på semester på Öland sen.

Vi frågade även Olles mamma Maria Lindgren vad hon tyckte om Sommarkul?
– Jag tycker att det är bra att barnen har någonting att göra och att ungdomarna som är ledare får jobb nu i dessa tider när det kan vara lite svårt att få tag på sommarjobb.

Sommarkul på fotbollsplan i Lysvik

 Sommarkul. Praktikanterna Agnes Larsson och Minna Olsson gör ordning inför fruktstund. Foto: Emil Jonsson

 Sommarkul. Olle Lindgren njuter av fruktstunden.

 

Bläckfisken. Deltagarna försöker ta sig förbi bläckfiskarna.

Bildtexter: Bild 1: Lek på fotbollsplanen, Bild 2: Praktikanterna Agnes Larsson och Minna Olsson gör ordning inför fruktstund.  Bild 3: Olle Lindgren njuter av fruktstunden. Bild 4: Ledaren Matilda Fredriksson sträcker ut armarna allt hon kan som en bläckfisk. Deltagarna försöker ta sig förbi bläckfiskarna.
Foto: Sunne kommun/Emil Jonsson, Sunne kommun/Per Hellström

 

Sommarkul genomförs av och med Sunne kommun, Fryksdalens Sparbank, Fritidsbanken Sunne, Svenska kyrkan och RF SISU Värmland och de lokala föreningar IS Emtarna, Lysviks IF, VÄIF, Sunne Basket Ungdom, IFK Sunne Friidrott, Sunne IK och Gräsmark GoIF.

Se schemat var de är och läs mer om Sommarkul via länk här intill och följ gärna Sommarkul i Sunne via deras Facebooksida.