Roligt med feriearbete, intervju med Dennis Grännsjö

2017-06-29

Dennis är en av många skolungdomar som sommarjobbar hos kommunen och gör nu sin sista vecka på Brobygrafiska Yrkeshögskola. För Dennis har sommarjobbet varit roligt och lärorikt, för oss som tar emot ungdomarna är det positivt och ger nya perspektiv.

Tack alla ni som sommarjobbar hos oss!

Oftast är feriearbetet den första erfarenheten av ett arbete. I Sunne kommun får alla ungdomar i årskurs 8 och 9 möjligheten till tre veckors feriearbete i någon av kommunens verksamheter. Genom feriearbetet får skolungdomarna en inblick i arbetslivet och skaffar sig arbetslivserfarenhet.
Det är också en positiv erfarenhet för alla oss som tar emot dessa ungdomar, som ger oss mycket tillbaka i form av energi och arbetsglädje.

Intervju med Dennis Grännsjö

Dennis har gjort sitt feriearbete på Brobygrafiska Yrkeshögskola.

- Vad har du gjort på Brobygrafiska?
För det mesta har det varit administrativt arbete, såsom att skriva/uppdatera listor, skicka mail, ordna med papper och även lite administration med ekonomi. Men jag har också fått publicera material i Brobygrafiskas olika medier och fått vägleda de sökande till yrkeshögskoleutbildningarna under provdagarna den 12 och 13 juni.

Jag fick även vara en del av den stora antagningsprocessen. Där var det mycket arbete i YH-antagning.se där resultat skulle föras in. Mycket sortering av papper och de olika proven som de sökande utförde.

- Vad har du lärt dig?
Jag har fått utöva mina kunskaper i Excel och blivit allt mer säkrare på programmets funktioner och dess uppbyggnad.

Jag har även fått arbeta i Adobe-programmet In Design och fått kunskaper om hur programmet fungerar.

- Vad har varit roligast?

Svårt att säga, men det är nog att få ha jobbat i olika nya program såsom In Design. Det har även varit väldigt roligt att få ta emot alla de sökande och prata med dem. Att få höra alla olika orsaker till att de valt att söka utbildningen osv.

Nya perspektiv och rekommendationer

Laurence Autard de Bragard, handledare och YH-administratör Brobygrafiska:
- Det är mycket givande att jobba med ungdomar för att få nya perspektiv.
Det har varit en tillgång att ha Dennis här som sommarjobbare under en period där vi tar emot över 130 sökande på skolan för provdagar och hela processen runt det. Han har dessutom fått möjlighet att lära sig ekonomi och administration.

Det är andra året vi tar emot feriepraktikant från Sunne kommun och kan varmt rekommendera andra att göra det.