Filmpris till fasadshowen i Rottneros park

2021-12-10 Danselever från Sunne Kulturskola dansar framför herrgårdsbyggnaden under eventet Light Without Borders i Rottneros park.

Fasadshowen "Light Without Borders" som arrangerades i Rottneros park i Sunne, 4 september, har utsetts som vinnare för bästa teaser i filmtävlingen North Sea Video Contest 2021.

Priset delas ut under North Sea Conference 23-25 maj 2022 i Brügge, Belgien, då filmen även visas för deltagarna.

– Det är fantastiskt roligt att Rottneros park och Sunne får den här uppmärksamheten i Europa genom filmpriset. Den ger många fler chansen att upptäcka parken, vilket varit ett syfte med hela projektet, säger Åsa Gertling,
Sunne kommuns projektledare i det internationella kulturutvecklingsprojektet CUPIDO.*

Samarbete över gränser

Fasadshowen arrangerades i ett samarbete mellan Rottneros park, Sunne kommun, Region Värmland och Nome kulturskola i Norge.

På scenen stod danselever från Sunne kulturskola, teaterelever från Unga Västanå i Sunne, en danselev från Norge samt professionella dansare. Sagan i Sunne fick liv på och framför herrgårdsbyggnaden.

– Det är underbart att se vilken kraft det finns när vi samarbetar lokalt, regionalt och internationellt. Både medverkande på scen, bakom scen och publik bidrog till en härlig kväll. Nya spännande möjligheter såg dagens ljus den här kvällen i parken, säger Stefan Barkman, filmutvecklare på Region Värmland.

Bästa filmteaser

Light Without Borders vann kategorin för bästa filmteaser. Teasern gjordes för att lansera den längre filmen från eventet i sociala medier. En möjlighet för alla att i efterhand kunna uppleva fasadshowen eftersom det blev "lapp på luckan". Filmen är gjord av Marytale.

– Filmpriset är ett resultat av ett samarbete när det är som bäst. Ungdomar och företag lokalt tillsammans med våra regionala och internationella kontakter blev ett otroligt bra team. säger Anneli Jansson, kommunikationsstrateg på Sunne kommun.

Stark upplevelse

Nome kommun arrangerade en liknande fasadshow i Norge i april där Värmland hade med ett kapitel.

– Det var en stark upplevelse att på plats få se den svenska versionen av vårt gemensamma tema "gränser". Våra föreställningar var lokala och universella på samma gång. Vi är väldigt glada över det transnationella samarbetet och vår plan är att göra liknande koncept tillsammans med våra svenska partners i framtiden, säger Marit Svalastog, projektledare för CUPIDO i Nome kommun.

Kontakt

Åsa Gertling
Eu-samordnare & Näringslivsutvecklare
E-post: asa.gertling@sunne.se
Tel: 0565-155 05, 076-100 50 44
Besök: Storgatan 39
Adress: 36. Näringslivsenheten, 686 80 Sunne

Anneli Jansson
Kommunikationsstrateg
E-post: anneli.jansson@sunne.se
Tel: 0565-164 14
Besök: Storgatan 45
Adress: 131. Kommunikationsstab, 686 80 Sunne