Bio på Teaterbiografen i Sunne.

Tårtgeneralen

Komedi. Barntillåten

Tid: 23/4,  1/5 och 6/5 kl.19.00
Längd: 1 tim 41 min
Pris: 110:-

Regi: Filip Hammar, Fredrik Wikingsson
Medverkande: Mikael Persbrandt, Helena Bergström, Tomas Von Brömssen

I mitten av 80-talet utser Jan Guillou Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig den något försupne mångsysslaren Hasse P för att motbevisa Stockholmsjävlarna. Hans idé är lika långsökt som den kanske är genial. Han tänker baka världens längsta smörgåstårta och därmed få in Köping (och sig själv) i Guinness Rekordbok. Men vägen till rekordet blir inte så spikrak som han tänkt sig. ”Tårtgeneralen” är en varm, rolig men också lite vemodig berättelse, baserad på verkliga händelser.

Battle of the sexes

 Biografi/Drama/Komedi, 

Tid: 23/4 kl. 19.00
Längd: 2 tim.
Pris: 110:-

Regi: Jonathan Dayton, Valerie Faris
Medverkande: Emma Stone, Andrea Riseborough, Natalie Morales

I kölvattnet av 70-talets feministiska kamp skapade världsmästarinnan Billie Jean King sig ett namn efter en tennismatch mot den tidigare manliga mästaren Bobby Riggs, som kom att bli en av de mest sedda sporthändelserna någonsin. En sann berättelse om kampen mot patriarkatet och att lyckas finna sig själv. King kämpade inte bara för jämställdhet. Hon kämpade även för vem man ska få älska, efter att starka känslor vuxit fram mellan henne och väninnan Marilyn Barnett. Tillsammans skapade Billie Jean King och Bobby Riggs med sin tennismatch ett kulturellt spektakel, som gjorde stora avtryck även långt utanför tennisbanan.

Death wish

 Action/Deckare/Drama. från 15 år (11 år med vuxen)

Tid: 18/4 kl. 19.00
Längd: 1 tim 50min
Pris:110:-

Regi: Eli Roth
Medverkande: Bruce Willis, Elisabeth Shue, Vincent D’onofrio

Kirurgen Dr Paul Kersey lever med sin fru och tonårsdotters i en lugn förort till Chicago. Pauls enda kontakt med stadens eskalerande våld är genom de offer han vårdar på sin akutmottagning. Tills en dag – då hans fru och dotter blir brutalt överfallna i sitt hem. Polisen har inga resurser att utreda dådet men Paul är fast besluten att skipa rättvisa och tar själv upp den blodiga jakten på förövarna.

Rampage-big meets bigger

Action/Äventyr

Tid: 19/4 kl. 19.00
Längd: 1 tim 50 min
Pris: 110:-

Regi: Brad Peyton
Medverkande: Dwayne Johnson, Joe Manganiello, Naomie Harris, Malin Åkerman, Jeffrey Dean Morgan

Davis Okoye är en man som håller människor på avstånd men däremot har ett väldigt starkt band med en synnerligen intelligent gorilla som han har tagit hand om sedan den föddes. Plötsligt går ett vetenskapligt experiment väldigt fel och förvandlar den snälla apan till ett gigantiskt monster. Och för att göra saken ännu värre, upptäcker han snart att det finns fler nyskapade alfadjur som river kors och tvärs över Nordamerika och förstör allt i sin väg. Samtidigt måste Okoye försöka få fram ett motgift, inte bara för att förhindra en global katastrof, men också för att rädda varelsen som en gång var hans vän.

Mästerdetektiven Sherlock Gnomes

Animerad familjefilm. Från 7 år (barntillåten med vuxen)

Tid: 21/4, 22/4,  29/4, 5/5 och 6/5 kl 15.00
Längd: 1 tim 40 min
Pris: 100:-

När trädgårdstomtarna i Gnomeo och Julias trädgård plötsligt börjar försvinna kallar de in Sherlock Gnomes för att avslöja kidnapparen och rädda vännerna. Den kände detektiven och svurne beskyddaren av Londons trädgårdstomtar tar tillsammans med sin medhjälpare Watson sig an fallet. Mysteriet tar våra tomtar med på ett spännande äventyr där de träffar nya vänner och upptäcker en outforskad del av staden.

Truth or dare

Thriller/Skräck. Från 15 år (11 år med vuxen)

Tid: 22/4, 24/4 och 30/4 kl.19.00
Längd:
Pris:

Regi: Jeff Wadlow
Medverkande: Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane, Hayden Szeto, Landon Liboiron, Sophia Ali, Nolan Gerard Funk

En oförarglig omgång av “Sanning eller konsekvens” får dödlig utgång när någon – eller något – börjar straffa de som inte talar sanning samt de som vägrar konsekvens.

Avengers Infinity war

Fantasy/Sci-Fi. Från 15 år (11 år med vuxen)

Tid: 25/4,  28/4,  29/4 och 5/5 kl.19.00
Längd: 2 tim. 36 min.
Pris:

Regi: Joe Russo
Medverkande: Tessa Thompson, Scarlett Johansson, Karen Gillan, Chris Hemsworth, Tom Hiddleston,Elizabeth Olsen, Tom Holland, Chris Pratt, Benedict Cumberbatch, Mark Ruffalo, Zoe Saldana, Robert Downey Jr, Josh Brolin, Jeremy Renner, Vin Diesel, Peter Dinklage, Benicio Del Toro, Paul Rudd, Gwyneth Paltrow, Paul Bettany, Don Cheadle

The Avengers och deras allierade superhjältar riskerar allt i ett försök att besegra den mäktige Thanos innan hans förödande attacker har förstört hela universum. Den största konfrontationen genom tiderna väntar.

Kontakt

Kvarngatan 20 686 30 Sunne

Tel: 0565-130 40 (endast bemannad 1 tim. före varje föreställning)

Johan Gustavsson
johan.gustavsson@teaterbiografen.se
mobil: 0703-22 68 80

info@teaterbiografen.se

http://teaterbiografen.se/om-teaterbiografen/