Fryken är vår största och mest kända sjö, men kommunen är full av små vackra sjöar och tjärnar för bad, båtliv och fiskeupplevelser. Din favorit kan du nog hitta på de här sidorna.

Badplatser

Vi har gott om vackra badplatser i Sunne kommun. På sidan om badplatser har vi beskrivit 14 av dem och lagt till kartor och vägbeskrivning. Vi har dessutom ett spännande äventyrsbad i Sunne. 
Läs mer på sidan Våra badplatser
Läs mer om Sunne Sommarland

Med båt genom Frykensundet

Sommaren 2021 byggs en ny gång- och cykelbron över sundet, under arbetet är farleden stängd. Enligt en överenskommelser med entreprenören hålls sundet öppet för båttrafik under helgerna i juni och första helgen i juli, samt alla dagar från 30 juli till sista helgen i augusti
Läs mer om båttrafiken i Frykensundet

Fiske och fiskekort

Fiskekort krävs för samtliga vatten i Sunne kommun. Här kan du läsa vilka fiskevårdsområden som finns och hur du kan köpa fiskekort.
Till sidan Fiske och fiskekort

Sunne Båtklubb, båthamnar, gästbryggor och bryggplats

Bild från Sunne båtklubbEn aktiv förening som har byggt upp marinan i Sunne och arbetat fram sjökort över Frykensjöarna. Här hittar du också information om båthamnar, gästbryggor och bryggplats för din båt.

Till webbplatsen för Sunne Båtklubb

Bild från Sunne segelklubbSeglarna

Seglarna har bildat en särskild sektion i Sunne Båtklubb och arrangerar varje år ett antal tävlingar och håller även i sin egen segelskola.