Att uppleva naturen till häst är en fantastisk upplevelse som både nybörjare och mer erfarna ryttare kan ta del av. Ta kontakt med någon av Sunnes stall här nedan, här finns även möjligheter till westernridning, hoppning, dressyr eller turer med vagn.

Ryttarförening och stall 

Sunne Ryttarförening

Sunne Ryttarförening driver ridskola och tar emot barn, ungdomar och vuxna, med eller utan tidigare ridvana. Vi anordnar ridlektioner, privatlektioner, hopp- och dressyrspecial, klubbtävlingar och aktiviteter. För de allra yngsta från tre år och uppåt har vi ridlekis med våra shetlandsponnyer där vi både rider och pysslar med ponnyerna. På anläggningen finns ett stort ridhus och vi har verksamhet igång året runt, förutom i juli då hästar och personal har semester.
Hos oss kan du också hyra stallplats till din häst eller ponny.
Föreningen är vana tävlingsarrangörer och varje år arrangerar vi ungefär fem stora tävlingar i både dressyr och hoppning på anläggningen. År 2000 fick vi äran att arrangera SM i hästhoppning!

Hör av dig till oss om du har frågor om vår verksamhet eller vill börja rida.
Välkommen! Tel: 0565-71 12 67 E-post: info@sunnerf.se 
Till webbplatsen för Sunne ryttarförening

Skogsbergs islandshästar

Ett värmlänskt familjeföretag som med lång erfarenhet som arrangerar turridning för både nybörjare och den mer erfarne ryttaren, på lugna och trygga islandshästar genom den vackra värmlandsskogen.
Skogsbergs islandshästar erbjuder också körning med häst i olika arrangemang, däribland bröllopskörning med sin snälla ardennerhäst.
Tel: 070-692 97 10
info@skogsberg.nu
Till webbplatsen för Skogsbergs islandshästar

Stall Sylva

Familjen Rottneborn har sedan slutet på 60 talet bedrivit fjordhästavel, ridskola och ridläger på gården Elvnäs som ligger ca 2 mil utanför Sunne,  bara 1 km från sjön Rottnen. Sommartid arrangeras både ridläger och ridäventyr för både barnfamiljer som mer rutinerade ryttare. 
Till webbplatsen för Stall Sylva

Sun City Westernriders

Foto av ryttare från Sun City WesternridersSun City Westernriders är en WRAS (Western Riders Association of Sweden, Westernryttarnas Ridsportförbund) ansluten klubb som vill främja westernridningen  i Värmland. Westernridningen handlar om ridmoment, traditioner, utrustning och kläder. Föreningens verksamheten består i första hand av kurser, clinics och tävlingar. Ett antal tävlingar arrangeras under året, från lokala träningstävlingar till A, B och C-tävlingar med boskapsklasser. 
Till webbplatsen för Sun City Westernriders
På WRAS webbplats kan du läsa mer om westernridning

Öjerviks Gård

Öjerviks gård är ett exklusivt hide a way, ett konferens, aktivitets och boendealternativ med full service. I anläggningen finns också ett stall som erbjuder turridning, ridlektioner, ridlektioner för nybörjare, avancerad ridning samt turer med häst och vagn. Öjerviks gård ligger ca 6 km söder om Sunne.
Tel: 0565 -509 90 

Stall JG på Åleby Gård

För tävlingsorienterade ryttare med egen häst/ponny erbjuds träning och ridläger med utbildad ridinstruktör II från Norsk Hestsenter, Starum. På Åleby Gård finns ett nybyggt ridhus med manegemått på 22x60m, hinderpark med stor variation, terrängbana och galoppspår. Öppet året runt. Företaget arbetar också med avel och försäljning av hästar och ligger ca 4 km norr om Sunne.
Tel: 070- 356 73 32 
Till webbplatsen för Stall JG

Kalvbergsåsens islandshästar

Här kan du få en minnesvärd upplevelse tillsammans med islandshästar vare sig du är gammal eller ung, hästvan eller inte. Kalvbergsåsen erbjuder ridskola, turridning, ridläger, dagridläger och ridlekis. Helen Berg driver verksamheten och är diplomerad ridlärare för islandshäst.
Tel: 073-556 88 45
Till webbplatsen för Kalvbergsåsen

Södra BergsgårdenSödra Bergsgården

Verksamheten drivs från en besöksgård i Torsberg, cirka 6 km nordöst om Sunne. Här finns hästar, getter, kaniner, höns och hundar. Grupper, skolbesök och barnkalas är välkomna. Arrangerar gårdsläger, gårdsfritids och ridläger för barn. Ponnyridning och turer med häst och vagn.   
Till webbplatsen för Södra Bergsgården