Boka tid för ditt besök på respektive boende och följ deras rekommendationer så kan vi tillsammans se till att göra besöket säkert.

För dig som bor på äldreboende

Som boende får du samma vård och omsorg som tidigare, även om vissa rutiner kring måltider och aktiviteter är förändrade för att vi ska ha en säker miljö.

Läkarbesöken fortsätter som vanligt. Vi försöker undvika läkarbesök som inte är akuta, eftersom Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer över 70 år ska begränsa sociala kontakter så långt det går.

För dig som har en anhörig på ett äldreboende

Från 1 oktober hävs besöksförbudet på våra särskilda boenden. Boka ditt besök genom att ta kontakt med respektive boende. Följ deras rekommendationer för ett säkert besök.

Rutiner för besök i coronatider

För att skydda våra äldre och mest sköra är det viktigt att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de regler som boendet har beslutat om.

Ta kontakt med boendet för att boka tid innan du kommer på besök

  • Du och den du ska besöka måste vara friska
  • Följ de regler som boendet beslutat om
  • Besöken sker i den enskildes rum/lägenhet. 

Du har också fortsatt möjlighet att göra besöket utomhus i besökspaviljong med plexiglas eller inomhus vid besöksbord med plexiglas.

Kontakta boendet för att få ytterligare information om vilka regler som gäller.

Kontaktuppgifter finns här på sunne.se eller via kommunens växel, tel 0565-160 00.

Vid ett utbrott av smitta kan reglerna för besök komma att ändras.

Du kan också ha kontakt med din anhörig på andra sätt, genom exempelvis telefonsamtal eller skicka vykort.

I mån av tid kan personalen hjälpa till med videosamtal till anhöriga. Hör av dig till den avdelning där du har en närstående så ringer vi upp i messenger-appen med video.

Kontakt med äldreboendet

Du kan alltid ringa till boendet där din anhöriga bor för att få information om läget. Du kan också hålla dig uppdaterad här på sunne.se