Studera utomlands

Räcker inte betygen för att komma in på den utbildning du vill här hemma? Finns drömutbildningen i ett annat land? Eller längtar du efter ett äventyr och en chans att få se och uppleva något nytt? Anledningarna till att plugga utomlands kan vara många!

Artiklar, studiefakta och tips om att plugga utomlands

AllaStudier.se har information om dem mesta du behöver veta för att studera utomlands.

Till Allastudier.se, studiefakta Utomlands

Allmän information om vilka möjligheter som finns, hur du ska gå tillväga och vad som är viktigt att tänka på när du väljer utbildning utomlands. Du får även tips och råd om studiemedel, finansiering, boende, försäkringar, visum, uppehållstillstånd med mera.

  • Särskilda artiklar finns för studier till gymnasium eller högskola
  • Du kan söka utbildning efter land, ämne eller skola

Study abroad, universitetsstudier och stipendier utomlands

Sök information om studier efter ämne, platsen där du vill studera eller efter önskat universitet. På webbplatsen erbjuder man också studierådgivning och hjälp genom hela ansökningsprocessen.

Till studentum.se

På studentum.se finns utlandsguider med information om hur det är att studera i olika länder - allt från utbildningssystem till boende och matkultur.

Du kan också läsa mer om hur du går vidare för att söka stipendier för studier utomlands.

Till utlandsstudier.se
Här hittar du artiklar, videos, guider, en skoldatabas, rabatter och inte minst en frågesektion där du kan ställa frågor om utlandsstudier.

Ämnesguider för utlandsstudier

Information om utlandsstudier med information om olika ämnesområden, vad ämnet innebär och vilka inriktningar som finns. Under destinationer kan du läsa mer om de olika länderna och där hittar du även de universitet som finns just där.

Internationellt ungdomsutbyte

Myndigheten Universitets- och högskolerådet bedriver bland annat verksamhet inom internationellt ungdomsutbyte. Myndigheten bedriver internationellt samarbete och utbyte för hela utbildningsområdet – från förskola och skola, till universitet, företag och organisationer inom yrkesutbildning och vuxnas lärande.
Läs mer om detta under Utbyten.se

Rotarys Ungdomsutbyte

Rotary är en internationell organisation genom vilken du kan ansöka om att som utbytesstudent studera under ett års tid i ett annat land.
Läs om Rotarys utbytesprogram

EF, Education First  

EF erbjuder allt från kortare språkresor och språkkurser till längre utbytesprogram, för alla åldrar. 
Läs mer om att studera utomlands med EF

UWC, United World Colleges

Studera med stipendium på en gymnasieskola någonstans i världen. Skolorna är internatskolor och eleverna läser International Baccalaureate (IB). Varje år delar Svenska kommittén ut mellan åtta och tio stipendier värt cirka 300 000 kronor. Läs mer om UWC här