Kommunens kostenhet lagar frukost, lunch och mellanmål till våra barn och elever i förskolan och skolan. Det finns alltid två rätter att välja på till lunch, samt ett vegetariskt alternativ. Det ska vara en god och välsmakande måltid att längta till.

Med två rätter att välja på till lunch, samt ett vegetariskt alternativ ska det förhoppningsvis alltid finns något som passar smaklökarna.

Vi inom kostenheten önskar att alla våra gäster ska känna sig välkomna till våra skolrestauranger och serveringar.
Skolmaten ska vara en god och välsmakande måltid att längta till.

Den aktuella skolmatsedeln hittar du här

Policy och riktlinjer

Inom kostenheten har vi policy och riktlinjer, antagen av våra politiker, där vi visar vilka visioner och mål vi har för kosten i Sunne kommun, med tanke på t ex kvalitet och miljö.

TallriksmodellenVi sätter stor vikt på att våra måltider ska vara näringsriktiga och hoppas att vi inom en snar framtid kommer att uppnå det nationella målet på 25 % ekologiska livsmedel i våra måltider. Vi kommer på detta sätt att värna om miljön och hoppas på sikt också kunna få större andel närproducerade livsmedel i våra anbud.

Vi kommer också att värna om ett hållbart samhälle där vi genom att bland annat använda kostcirkeln ser att våra barn och elever får den näring de behöver utan att de blir överviktiga eller undernärda. Alla måltider näringsvärdesberäknas för att kvalitetssäkra detta.

Vi försöker också att följa Livsmedelsverkets rekommendationer om Bra Mat i förskola och skola. Dessa kan ni läsa mer om bland dokumenten i högerspalten.

Vi inom kostenheten vill att alla ska få den mat som de är i behov av. Skulle någon behöva ha specialkost går detta mycket bra. Personalen i köken har god kunskap om de olika specialkosterna. Ansökan gör man lättast genom att använda intyg om specialkost och läsa om riktlinjerna för de samma. Dessa finns att hämta i högerspalten.

Kostenhetens kök och personal

Idag har vi inom enheten tre lite större kök som lagar största delen av kommunens måltider. Vi har också fem andra tillagningskök, men som lagar lite färre måltider. Dessa åtta kök levererar ut mat till totalt 18 andra kök som enbart tar emot mat och serverar på vår förskolor och skolor. 

Kontakt

Evalena Nilsson
Kostchef
E-post: evalena.m.nilsson@sunne.se
Tel: 0565-162 03, 070-320 40 32
Besök: Kommunhuset, Kvarngatan 4
Adress: 1. Kostenheten 686 80 Sunne

Jill Karlsson
Assistent
E-post: jill.karlsson@sunne.se
Tel: 0565-163 47
Besök: Kommunhuset, Kvarngatan 4
Adress: 1. Kostenheten, 686 80 Sunne