Målmedvetet jobbar vi i Sunne kommun med vår strategi att göra Sunne till platsen där modet växer, livet är enkelt och allting är möjligt.

Fryken - Lövens långa sjö i Gösta Berlings saga

Har vi nöjda medborgare, företagare och medarbetare blir alla goda ambassadörer och fler vill stanna kvar eller flytta till Sunne.

Sunnes kommunvapen

 limegrön mönsterplatta

Sunne kommuns profil berättar om dagens Sunne genom de ikoner som finns i den mönsterplatta i olika färger som kommuner använder. Ikonerna visar attribut som teatermask, bok och vattenrutschbana och är liksom de alternativa färgerna enkla och lekfulla. Tillsammans vill färgerna och ikonerna förmedla en känsla av modernitet.

Vi väljer mönsterplatta i någon av de färger som finns i paletten - orange, blå, turkos, rosa, limegrön och lila. Typografin kan också användas utan mönsterplatta i positivt eller negativt tryck. Hämta underlag till profilen i högermarginalen.

Tillbaka upp på sidan

Vår världskända författare Selma Lagerlöf kallade Sunne för sagans land i sin roman "Gösta Berlings saga" (1891), ett av den svenska litteraturens mest berömda verk.

"Berömda män som varit i Sunne" (1998), bland många andra verk, skrev en annan av Sunnes mest kända berättare,  Göran Tunström. Han beskriver Sunne som en klanglåda som satte hans språk i rörelse.

Berättartraditionen förs vidare av Västanå Teater med fast scen i Sunne. Deckarförfattaren Helene Turstens böcker filmatiseras och Kulturskolan i Sunne ger näring åt nya unga berättare att växa fram.

Berättartraditionen lever också starkt människor emellan och har gett förutsättningar för samtal och möten. Det har underlättat samverkan och gett känsla av samhörighet. Företagen är ovanligt duktiga på att samarbeta - även de som konkurrerar.

Bygden har historiskt befolkats av småbrukare och hantverkare som arbetsvandrade. De kom hem med nya berättelser. Det påverkar näringslivet än idag. Berättelsen om det goda Tillbaka upp på sidanföretagsklimatet börjar redan för 200 år sedan.

I Sunne kan vi bo mitt i naturen utan att välja bort tätortens bekvämligheter

  • vi har fem minuter till allt. Den småstadskänslan vill vi behålla när vi växer
  • många kommer hit och besöker spa, danserna, vattenlandet, Mårbacka, teatern och den vackra naturen. Vi som bor här har det hela tiden
  • kulturen finns nära i vardagen

Allt vi gör i Sunne kommun handlar ytterst om att medborgarna ska vara nöjda. Varje arbetsplats ska ha sin handlingsplan där alla tillsammans diskuterar fram hur vi ska fixa jobbet på bästa sätt. En kommun är inget självändamål - våra jobb finns för att vi ska ge god service åt kommuninvånarna. Vi har olika uppgifter i kommunen, men vi har ett gemensamt Tillbaka upp på sidanmål! 

Sunnes kommunvapen

Kommunvapnet är Sunne kommuns logotyp och ska finnas med vid all annonsering och i trycksaker där Sunne kommun är avsändare. 1944, när Sunne fortfarande var en socken, skaffade sig kommunen ett heraldiskt vapen. Ett förslag togs fram från Riksheraldikerämbetet.
Vapnets färger blev de värmländska. Innehållet syftar liksom ortsnamnet på Sunnes läge vid sundet som binder samman Mellan- och Övre Fryken.

Bron, båten och två korslagda båtshakar symboliserar kommunikationerna på vattnet. Den genomgående bron av silver i ett spann ligger i ett blått fält. En stolpvis ställd yxa och undertill en båt sedd framifrån - allt i silver.

Du kan ladda ner kommunvapnet i högermarginalen.

Sunne Kommun, logotyp

 

Kontakt

Anneli Jansson
Kommunikationsstrateg
E-post: anneli.jansson@sunne.se
Tel: 0565-164 14, 070-236 34 65
Besök: Kommunhuset Kvarngatan 4
Adress: 1. Kommunikation, 686 80 Sunne

Dokument

Här kan du ladda ner kommunvapen och Sunne kommuns grafiska profil som finns i olika färger. Kan också användas svart eller vit. Grafisk guide för Sunne kommun

Sunnes kommunvapen (jpg)

Sunnes kommunvapen (eps)

Här kan du ladda hem profilen Sunne|Värmland

 

Sunne kommun använder också en mönsterplatta i olika färger  profilen:
Mönsterplatta blå

Mönsterplatta grön

Mönsterplatta orange

Mönsterplatta cerise

Mönsterplatta turkos

Mönsterplatta lila

Länkar