Fryksdalsbanan kallas även Sveriges vackraste järnväg

Tåg
Fryksdalsbanan har fått benämningen Sveriges vackraste järnväg. På tågresan har du sjön Fryken så nära att du nästan kan doppa tårna! Den värmländska naturen är en ständig och betagande resekamrat. Mitt i naturens bling-bling, med badande kor, betande hästar, bad- och båtliv och fantastiska vyer som får en njutningsfullt att luta sig tillbaka i tågsätet. Det var just den här utsikten som inspirerade Astrid Lindgren när hon skulle beskriva Nangijala i Bröderna Lejonhjärta. De vackra stationshusen i samma byggnadsstil är en sevärdhet utmed banan ritade av Yngve Rasmussen. Järnvägen knyter ihop Fryksdalen med världen – en viktig livsnerv och njutning för själen på en och samma gång. 1915 stod Fryksdalsbanan klar för trafik och Sunnebygdens världskändis Selma Lagerlöf begav sig iväg på sina nydanande och spännande resor ut i Europa för att hämta hem inspiration.

Fryksdalsbanan ansluter i Kil eller Karlstad till andra avgångar. Du kan som exempel åka tur och retur till Stockholm eller Göteborg över dagen.

Buss- tåg- och taxistation ligger samlat i Sunne centrum. Klicka på länken i högermarginalen så får du mer information om hur du reser till och från Sunne.

Flyg
Från flygplatsen i Karlstad, 40 minuter söder om Sunne, tar du dig till Stockholm med flera avgångar per dag. Dessutom erbjuds olika charterresor söderut. Även från flygplatsen i Torsby, 25 minuters bilväg, tar du dig till Stockholm och tillbaka - över dagen om du så vill. Klicka på länken i högermarginalen så får du mer information om hur du reser till och från Sunne.

Bil och buss
Europaväg 45 passerar Sunne. Du har 45 minuter till Karlstad och 25 minuter till Torsby. Till Stockholm tar det fyra timmar, till Göteborg tre timmar och till Oslo två timmar.
Bussförbindelser finns flera gånger om dagen. Klicka på länken i högermarginalen så får du mer information om hur du reser till och från Sunne.