Fryksdalsbanan kallas även Sveriges vackraste järnvägTåg
Fryksdalsbanan som fått benämningen Sveriges vackraste järnväg tar dig bekvämt till och från Sunne. Det var under en resa på Fryksdalsbanan som Astrid Lindgren blev klar över hur det såg ut i Nangijala(Bröderna Lejonhjärta). Tåget ansluter i Kil eller Karlstad till X2000 och andra avgångar. Du kan som exempel åka tur och retur till Stockholm över dagen. Buss- tåg- och taxistation ligger samlat i Sunne centrum. Klicka på länken i högermarginalen så får du mer information om hur du reser till och från Sunne.

Flyg
Från flygplatsen i Karlstad, 40 minuter söder om Sunne, tar du dig till både Stockholm och Köpenhamn med flera avgångar per dag. Dessutom erbjuds olika charterresor söderut. Även från flygplatsen i Torsby, 25 minuters bilväg, tar du dig till Stockholm och tillbaka - över dagen om du så vill. Klicka på länken i högermarginalen så får du mer information om hur du reser till och från Sunne.

Bil och buss
Europaväg 45 passerar Sunne. Du har 45 minuter till Karlstad och 25 minuter till Torsby. Till Stockholm tar det fyra timmar, till Göteborg tre timmar och till Oslo två timmar.
Bussförbindelser finns flera gånger om dagen. Klicka på länken i högermarginalen så får du mer information om hur du reser till och från Sunne.