I Sunne centrum kan du shoppa i små, mysiga butiker och få personlig service. Lägg till en skön fikapaus, en god bit mat och njut av utsikten över Frykensundet eller av den jättestora väggmålningen där du får bra inblick i Sunnes berättartradition.

Statyn av Selma Lagerlöf som är placerad invid fontänen i Lagerlöfsparken är skapad av skulptören Arvid Backlund, Stockholm. Det vita huset i bakgrunden är Sunne bibliotek - ritat av den kände arkitekten Gert Wingårdh.

I centrum av Sunne finns mysiga butiker, restauranger, caféer, sporthall, ishall, fotbollshall, konstgräsplan med mera.

Två skolor år 1-6 och flera förskolor finns i tätorten, en högstadieskola samt två gymnasieskolor.

Här ligger kyrkan som fått utmärkelsen Sveriges vackraste och här finns en järnvägsstation vid Sveriges vackraste järnväg – Fryksdalsbanan.

Författaren Göran Tunström växte upp här och flera av hans böcker har handlingen förlagd till barndomens Sunne. Här kan du vandra i litteraturens fotspår – både i Tunströms och Selma Lagerlöfs.

Berättartraditionen förs idag vidare av deckarförfattaren Helene Tursten som bor i Sunne  liksom av Västanå Teater med fast scen i BerättarLadan, Rottneros.

På Kolsnäs  finns Sunne Camping och Sommarland med camping, äventyrsbad, äventyrsgolf och en bowlinghall. På sommaren finns det gott om arrangemang, bland annat Fryksdalsdansen, rullskidloppet Inge Bråten Memorial och mässor i Rottneros park.


Idé- och designcentrum Ideum är ett företagsväxthus där företagare, forskare och studenter möts.

Ett helt nytt bostadsområde växer fram, ett stenkast från centrum, med Sunnes mest attraktiva sjölägen.