Västanå Teater sätter upp ny pjäs i höst

2021-05-24 Under hösten 2021 kommer vi att spela både skolföreställningar och offentliga föreställningar av vår nya uppsättning Mästar’n över alla mästare. I dagsläget går det att boka skolföreställningar.

Västanå Teater sätter upp en ny pjäs Mästar´n över alla mästare i höst. Just nu bokas skolföreställningar till oktober 2021. Det blir också offentliga föreställningar.

Ett utdrag av konstnärlige ledaren Leif Stinnerbom beskrivning av föreställningen:

"I Mästar’n över alla mästare blandas historier från Fryksdalen med dionysiskt eggande musik till en sinnenas färd, där fantasi och verklighet vävs samman till en totalupplevelse som känns i kropp och själ.

En stor del av den lokala kulturen ligger i språket, den värmländska dialekten, och vi har valt ut några sagor och skrönor som från början berättades muntligt på det värmländska tungomålet. Det är i kärleken till språket som många av de värmländska berättelserna tar sin utgångspunkt, i slagfärdigheten och förmågan att ”vänne å vri” på ordet för att väcka åhörarna till både skratt och djupaste insikt om vad det innebär att vara människa."

Skådespelare: Hanna Kulle, Jakob Hultcrantz Hansson, Daniel Lindman Agorander