Väktarpatrull på nyår för ett tryggt Sunne

2021-12-17

En väktarpatrull ska finnas i Sunne på nyårsnatten. Det meddelade kommunchefen Petra Svedberg på allmänna utskottets sammanträde 15 december. Syftet är att öka tryggheten i Sunne centrum.

Störningar i centrum är något som Sunne kommun får allra mest samtal om. Framförallt finns problem med störande ljud och fyrverkerier vid en del boenden för äldre.

Moderaterna gav under hösten ett förslag som handlar om att att anlita väktare vid särskilt utsatta helger, exempelvis nyårsnatten.

Förslaget fick gehör politiskt och Sunnes kommunchef Petra Svedberg gavs i uppdrag att se på möjliga åtgärder för att öka tryggheten i centrum. På allmänna utskottet (AU), 15 december, meddelade hon att det kommer att finnas en väktarpatrull ute i Sunne på nyårsnatten. 

Tillsammans med fastighetsbolaget ska kommunen titta vidare på vilka fler helger väktarpatrullen ska vara igång och hur bevakningen ska fungera.

–  Vi är glada över att vi kunde hitta en lösning tillsammans och kommer fortsätta arbeta förebyggande tillsammans med skola, polis och socialtjänst, säger Kristina Lundberg (C), kommunstyrelsens ordförande. 


Kontakt

Petra Svedberg
Kommunchef
E-post: petra.svedberg@sunne.se
Tel: 0565-160 26
Besök: Kvarngatan 4
Adress: 1. Administrativ stab, 686 80 Sunne