Vaccinationshelg i Värmland 29-30 januari

2022-01-21

Sista helgen i januari, 29-30 januari, håller alla vaccinationsmottagningar i Värmland extraöppet. Pandemin är inte över än. Det viktigaste var och en kan göra i nuläget är att vaccinera sig.

– Vi öppnar nu bokningsbara tider på vaccinationsmottagningarna i länet för nästa helg. Så många som möjligt behöver få en påfyllnadsdos så snart som möjligt och invånare som kan, men som ännu inte vaccinerat sig bör göra det, säger vaccinsamordnaren Cecilia Karlsson.

Detta gäller under vaccinationshelgen

Är du 18 år eller äldre och sedan tidigare vaccinerad med två doser kan du boka tid för påfyllnadsdos. Det ska ha gått minst fem månader sedan du fick din andra dos.

Kan jag komma på drop-in för att få påfyllnadsdosen?

Nej, under vaccinationshelgen - liksom andra dagar - behöver du boka tid för att få din påfyllnadsdos.

Till dig som vill ta första dosen

Du som vill ta din första dos behöver inte boka tid, utan kan komma förbi någon av vaccinationsmottagningarna under helgen för att bli vaccinerad.  Du kan också välja att boka tid om det passar bättre. Du ska ha fyllt 12 år för att få vaccinera dig. Är du under 16 år behöver du ha med en ifylld samtyckesblankett.

Vaccinationsmottagningen i Sunne, Allaktivitetshuset, Bergsvägen 1, är öppen dessa tider under vaccinationshelgen:

Lördag 29 januari, 10.00–15.00 (lunchstängt 12.00–12.45).
Söndag 30 januari, 13.00–16.30.

Hur bokar jag tid om jag vill vaccinera mig under vaccinationshelgen?

Du bokar som vanligt tid genom att logga in på webbplatsen 1177.se och använda e-tjänsterna där. Se länk i högermarginalen. När du loggat in väljer du regional vaccinationsenhet där du kan välja den plats du vill vaccinera dig på.

Om du inte kan logga in till e-tjänsterna för att boka tid kan du ringa och göra din bokning. Du ringer då telefonnummer 010-831 80 70, telefontid vardagar klockan 08.00–16.00.

Att tänka på inför vaccinationen

  • Du behöver ta med dig legitimation när du ska vaccinera dig
  • Det är bra att ha på sig kläder som gör det enkelt att komma åt överarmen vid en vaccination. Till exempel en kortärmad tröja
  • Undvik trängsel i samband med vaccinationen. Kom till vaccinationen vid utsatt tid och inte långt i förväg.Länkar