Urpremiär för Sunnepodden 2 mars 2022

2022-02-25 Sunnepodden har premiär 2 mars 2022

Sunnepodden har urpremiär 2 mars 2022. Det är en podcast om människor som bygger platsen och som på olika sätt är med och bidrar till utvecklingen av Sunne.

Du hittar Sunnepodden i appen för poddar och på Spotify.

Programledare är Susanne Nyman, inflyttad Sunnebo, som till vardags är lärare på Klarälvdalens Folkhögskola i Sunne.

I första avsnittet möter vi 28-åriga Evelina Nilsson som äger och renoverar två gamla skolor i Mallbacken, är som första kvinna ordförande i anrika fotbollsklubben Mallbackens IF Sunne och som jobbar som verksamhetsansvarig på yrkeshögskolan Brobygrafiska i Sunne.

Musikproducenten Elias Klenell, uppväxt i Sunne, har gjort ljudslingan som gör att man känner igen att detta är just Sunnepodden.

­– De bästa poddarna är nästan uteslutande sådana som du kan koppla av till samtidigt som du får veta något du inte redan visste. I Sunnepodden lär vi känna personligheter som brinner för det de gör och samtidigt bär ett engagemang för platsen de bor och verkar på. Deras energi känns och gör att de är jätteintressanta att lyssna på, säger Anneli Jansson, projektledare för Sunnepodden.

En ambition är att försöka ta reda på drivkraften bakom personernas engagemang.

­– Kanske kan podden också inspirera fler att se egna möjligheter att vara med påverka och bidra till platsens utveckling. Vi vill också visa hur människors olikheter kan vara en viktig fördel i arbetet med att driva utveckling. Det är ju vi som bor och verkar här som skapar Sunne, säger programledaren Susanne Nyman.

Förhoppningen är att Sunnepodden får nya samarbeten och kreativa projekt att uppstå.

­– Sunne är levande och massor av saker händer och är på gång. Sunnepodden ger oss möjlighet att fördjupa samtalet kring det och platsens betydelse. Ibland vill vi också blicka tillbaka för att förstå Sunnes historia och varför vi är där vi är idag, säger Anneli Jansson.

Podden spelas in i Radio Fryksdalens studio i SG/Brobys lokaler. Ljudtekniker är Peter Obbarius, Ljudkällan i Sunne. 

Kontakt

Anneli Jansson
Kommunikationsstrateg
E-post: anneli.jansson@sunne.se
Tel: 0565-164 14
Besök: Storgata 45
Adress: 131. Kommunikationsstab, 686 80 Sunne