Två padelbanor byggs i Sunne

2020-05-05 De fyra arbetskamraterna på Tetra Pak i Sunne, Ronny Larsson, Henrik Karlsson, Anders Nilsson och Johan Brekke (saknas på bilden) bygger två padelbanor i Sunne..

Den växande racketsporten padel finns snart på Kolsnäs i Sunne. Två utomhusbanor ska byggas av det nystartade företaget Monkey padel AB. I mitten av juni är banorna förhoppningsvis spelklara.

Varje bana är 20 x 10 meter och de ska byggas strax norr om tennisbanorna vid Kolsnäs motionscenter. Sunne kommun arrenderar ut marken.

 Vi skickade in åtta förslag på placering till kommunen. Istället föreslog de Kolsnäs. Vi trodde inte att det var möjligt, så vi frågade inte ens. Bättre läge kan vi inte få i Sunne, säger de fyra arbetskamraterna på Tetra Pak i Sunne, Ronny Larsson, Henrik Karlsson, Anders Nilsson och Johan Brekke.

– Vi kunde inte släppa idén när vi väl börjat diskutera den. Alla som börjar spela padel verkar bli fast och i dessa tider är det ett bra sätt att komma ut och ha en rolig aktivitet att göra tillsammans. Det passar hela familjen och är enkelt att komma in i.

Via en app bokar du din speltid och betalar för den. Du får en kod som du låser upp dörren till banan med. Ljuset tänds och släcks automatiskt. Racket och bollar kan du hyra hos campingen på Kolsnäs.

– Det ska också gå att handla utrustning lokalt i sportbutiken för den som vill spela oftare. Vi vill gynna den lokala handeln i Sunne, säger Henrik Karlsson.

Padelbanorna byggs i trä vilket passar bra i Sunne.

– Sunne kommun har en träbyggnadsstrategi där vi säger att vi vill stärka kompetens- och konkurrenskraft och stimulera nya etableringar. Utöver att Sunne får en ny och rolig sport för invånare och besökare så bidrar Monkey padel AB till ett klimatanpassat byggande i trä, vilket vi är extra glada för, säger kommunstyrelsens ordförande Gunilla Ingemyr (C) och kommunstyrelsens 1.e vice ordförande, Tobias Eriksson (S).

En fördel med att bygga i trä är att det inte krävs lika mycket markarbeten som om den skulle byggas i betong.

– Vi är väldigt glada för att etableringen gått i lås. Intresset för padel* ökar lavinartat . Det är en sport som kan utövas av de flesta och lämpar sig väl som familjeaktivitet. Det känns kul att Sunne kan erbjuda padel inom kort, säger Åsa Gertling, näringslivsutvecklare i Sunne kommun.

De fyra arbetskamraterna bygger också två padelbanor nära skidtunneln i Torsby.

*Padel är en racketsport och spelas vanligast som dubbel mellan två par spelare. Ursprunget är oklart, men spelat har framförallt utövats i Spanien och Latinamerika. Liknande spel förekom på engelska kryssningsfartyg på 1920-talet. Världsmästerskap i padeltennis arrangerades första gången 1992 och har sedan dess spelats vartannat år.(Wikipedia)

Padelbanorna (blå färg på bilden) byggs strax norr om befintliga tennisbanor (orange färg på bilden) vid Kolsnäs motionscenter i Sunne

Kontakt

Åsa Gertling
Eu-samordnare & Näringslivsutvecklare
E-post: asa.gertling@sunne.se
Tel: 0565-155 05, 076-100 50 44
Besök: Storgatan 39
Adress: 36. Näringslivsenheten, 686 80 Sunne

Leif Jansson
Tf, enhetschef, plan och projekt/trafik och park
E-post: leif.jansson@sunne.se
Tel: 0565-163 59
Besök: Kvarngatan 6
Adress: 1. Plan och projekt, 686 80 Sunne