Tina Thörner leder fem Värmlandskommuner i utmaning om klimatsmart körning

2022-09-12 Rallyproffset Tina Thörner leder Värmlandskommunerna, däribland Sunne, i utmaningen i klimatsmart körning.

Under den Europeiska Mobilitetsveckan, 16-21 september, tävlar de fem värmländska kommunerna Hagfors, Kil, Munkfors, Sunne och Torsby i klimatsmart körning under ledning av rallyproffset Tina Thörner.

De fem Värmlandskommunerna utmanar varandra i en intern tävling som en del i den globala tävlingen FIA Smart Driving Challenge. I deras tävlingsapp i smart körning kan människor över hela världen tävla i vem som kör mest trafiksäkert och klimatsmart.

Bättre resande

Appen används för att mäta de tävlandes resultat och den är bara ladda ner till mobilen. I den globala tävlingen kan också privatpersoner delta. Här finns mer information om Tina Thörners app. Länk finns i högermarginalen.

– Årets tema för kampanjen Europeiska Mobilitetsveckan är Bättre resande. Genom att låta anställda och företag i våra kommuner utmana varandra och lära sig mer om säker och klimat-smart bilkörning tror vi det ger bra förutsättningar för bättre resande med bil i våra kommuner där kollektivtrafik, cykel eller gång inte alltid är möjliga alternativ, säger Ulrika Thorén, energi- och klimatrådgivare/hållbarhetsstrateg i kommunerna Forshaga, Hagfors och Munkfors.

Vill skapa större medvetenhet

Kick-off för kommunernas deltagare är tisdag 13 september i Sunne. Tina Thörner är på plats och föreläser om klimatsmart körning och själva tävlingen.

Bakom initiativet står kommunernas energi- och klimatrådgivare och näringslivsenheter.

– Genom utmaningen vill vi skapa en större medvetenhet om hur var och en med sin körning kan påverka klimatet och säkerheten på vägarna. Deltagarna kan följa varandra i realtid så det blir en väldigt bra sporre till att vilja förbättra sig, säger Åsa Rolandsdotter Gertling, näringslivsutvecklare, i Sunne kommun.

Vem som presterat bäst i tävlingen presenteras på kvällen 21 september. Utdelning av pokal till vinnaren sker i vinnande kommun, fredag 23 september.


Kontakt

Åsa Gertling
Eu-samordnare & Näringslivsutvecklare
E-post: asa.gertling@sunne.se
Tel: 0565-155 05, 076-100 50 44
Besök: Storgatan 39
Adress: 36. Näringslivsenheten, 686 80 Sunne

Ulrika Thorén
Energi- och klimatrådgivare/hållbarhetsstrateg
Miljö- & byggförvaltningen
Forshaga, Hagfors och Munkfors kommuner
054-17 22 36, växel: 054-17 20 00
E-posta Ulrika Thorén