Sunne kommun kan vinna Kommunikatörspriset i Värmland

2019-01-21

13 mars utses vinnaren av Kommunikatörspriset i Värmland 2019 på Karlstads universitet. Sunne kommun är en av fyra finalister.

Sunne kommun är nominerad för arbetet med filmsviten "Alla har en plats i Sunne". Syftet med filmerna är att få fler att känna att Sunne är en skön plats på jorden, dit man kan tänka sig att flytta. Sunne tar vara på och ser olikheter som en tillgång. Mångfald har berikat Sunne och berikar fortfarande. Filmsviten var nominerad till Svenska Publishingpriset i kategorin "filmer som marknadsför destinationer" där Gröna Lund utsågs som vinnare.

– Det är verkligen roligt och hedrande att vi får uppmärksamhet för arbetet med våra filmer som vi har lagt stort engagemang i. Drygt 60 Sunnebor ställde upp i en av filmerna, vilket i sig är en helt fantastisk sak, säger Anneli Jansson, kommunikationsstrateg i Sunne kommun.

Juryn som utser vinnaren 2019 består juryn av Jonatan Björck (Ellevio), Petra Adolfsson (IKEA), Erika Hellekant Rowe (Karlstads universitet), Hans Albrektsson (Konsumentverket) och Katarina Lindström (Karlstad kommun).

Övriga nominerade till Kommuniatörspriset i Värmland 2019 är:

  • Löfbergs Lila och kampanjen kaffe slatte. Hållbart fika innebär att drick upp slatten
  • Folktandvården, Region Värmland och appen Rocka munnen som får barnen att borsta tänderna
  • Anna Lindbäck, tidigare Munkfors kommun, för hennes personliga och roliga tilltal som lett till stor uppmärksamhet för Munkfors kommun i sociala medier

– Det är en glädje att få att ta del av alla bra kommunikatörsjobb. Priset kan gå till ett företag, en organisation eller en person och bland årets finalister finns de tre alternativen. Så roligt att gå vidare med dessa skilda nomineringar som alla har gjort avtryck, säger Gunilla Peterson, ordförande i juryn för Kommunikatörspriset.