Sunne har fått en boktrappa

2022-05-06 Sunne har fått en boktrappa alldeles nära biblioteket och sagoväggen

Sunne har fått en boktrappa tack vare ett härligt lokalt samarbete. Sunneförfattare som Selma Lagerlöf, Göran Tunström, Lars Andersson och många fler lokala författare pryder trappstegen med sina namn och boktitlar.

Den lokala författaren Lotta Lundh kom med idén som snappades upp av Fryksdalens sparbank. De satte genast igång att dra i olika trådar för göra idén till verklighet och fick igång ett samarbete med Sunne bibliotek, Sunscreen och Cityfastigheter.

– Är det någon ort som ska ha en boktrappa, så är det väl sagolika Sunne med sin starka berättartradition. Eftersom det är nära mellan människor här och folk gärna hakar på, så kunde vi på banken - med Peter Lindgren i spetsen och tillsammans med övriga - få fram en skiss. Nu är boktrappan klar och den blev så fin, säger Anna Öhgren Bodén på Fryksdalens sparbank.

Sunne bibliotek tog fram en lista över boktitlar av Sunneförfattare. Det blev en fin blandning av kända och mindre kända, där de förstnämnda fått några fler trappsteg. Lotta Lundh finns givetvis med i boktrappan.