Sunne har bäst företagsklimat i Värmland

2018-10-02 Sunne intar 1:a plats i näringslivsrankingen i Värmland, fr v Kristina Lundberg, näringslivsutvecklare, Gunilla Ingemyr, kommunstyrelsens ordförande, Rickard Lindqvist, ordförande Företagarna i Sunne tar emot det trevliga beskedet av Anna Hedberg, Svenskt Näringsliv.

Sunne kommun är åter i topp och har bästa företagsklimatet i Värmland, enligt företagen själva. Det visar Svenskt Näringslivs företagsranking. Det betyder plats 36 - två placeringar uppåt i rankingen för hela landet.

- Ett långsiktigt arbete med fokus på näringslivsklimatet ger utdelning. Vi arbetar tillsammans inom alla enheter på kommunen för att det ska vara enkelt att vara företagare i Sunne, säger Kristina Lundberg, näringslivsutvecklare i Sunne kommun.

Hon deltog vid Svenskt Näringslivs presskonferens i Karlstad, tisdag 2 oktober, tilsammans med kommunstyrelsens ordförande i Sunne, Gunilla Ingemyr och Företagarna i Sunnes ordförande, Rickard Lindqvist. På presskonferensen avslöjades att Sunne återigen toppar rankingen i Värmland.

- Företagen är en förutsättning för kommunen och ett gott företagsklimat betyder att det är enkelt att driva företag i Sunne. Det är viktigt för Sunnes utveckling att vi fortsätter jobba för det, säger Gunilla Ingemyr.

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag.

2018 års ranking utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från 30 733 företagare om företagsklimatet i den kommun där företaget har sin huvudsakliga verksamhet. I den sista tredjedelen väger Svenskt Näringsliv även in statistiska faktorer från SCB och UC.

Kontakt

Kristina Lundberg
Kultur- och näringslivschef
E-post: kristina.lundberg@sunne.se
Tel: 0565-164 04, 0730-703254
Besök: Storgatan 39, Bibliotekshuset
Adress: 36. Näringslivsenheten, 686 80 Sunne