Sommarkul drar igång nästa vecka

2020-06-24 Sommarkul 2020. Bakre raden från vänster: Praktikanter Minna Olsson, Linnea Skol-Niklasson, Agnes Larsson och Arwa Almustafa. Främre raden från vänster: Henrik Rundqvist, fritidschef Sunne kommun, Philip Lindqvist, ledare och Matilda Fredriksson, ledare.

På måndag startar en sex veckors sommarturné med sommarkul aktiviteter för barn i Sunne kommun. 29 juni till 7 augusti är det full fart hela dagarna, ett nytt besöksmål varje vardag runtom i kommunen, från Östra Ämtervik på måndagen till Sunne på fredagen

Är du eller ditt barn mellan 6-12 år finns alla möjligheter att pröva på aktiviteter och ha Sommarkul. 

– Jag hoppas att barnen kan hitta både nya intressen och nya vänner, säger Matilda Fredriksson som är en av två ledare.

Det blir en tuff men rolig sommar för ledarna Matilda Fredriksson och Philip Lindqvist som kommer finnas med hela Sommarkul-perioden. Till sin hjälp kommer de ha tre praktikanter vid varje tillfälle. Det gör att de kommer kunna sprida ut sig och barnen kommer kunna testa olika aktiviteter samtidigt.

”Hitta något man tycker verkar spännande”

– De flesta gångerna har man sett att det kanske står ”Kom och testa fotboll” och då är det bara fotbollsintresserade som kommer dit. Vi kör på ett annat sätt och det kommer vara barnen som får testa sig fram med det de tycker är roligt och verkar spännande, berättar Matilda Fredriksson.

Det här sättet kommer antagligen öka chansen till att barnen hittar fler aktiviteter som de tycker är roligt.

– Det hade varit skoj om jag själv hade haft en sån här jättebra chans att testa massa olika grejer när jag växte upp, säger Matilda Fredriksson som till vardags studerar på danshögskolan i Stockholm.

Fokus på värdegrund

En inriktning som ledarna kommer att ha under sommarens Sommarkul är att man kommer prata mycket om värdegrund. Det kommer att vara inblandat i allt de gör.

– Vi kommer att prata om hur man är en bra kompis, det kommer handla om att ha en bra värdegrund även i lekarna och även när vi har fruktstund. Vi kommer att ha aktiviteter och sedan kommer vi lugna ned det en stund och kanske läsa något, säger Matilda Fredriksson.

Via länken här intill kan du hitta hela schemat på platser där Sommarkul kommer att finnas.

– Jag hoppas att barnen som deltar kommer tycka det är så kul att de kanske också vill åka även till en annan kyrkby och vara på Sommarkul även där. Och då träffar man också fler kompisar. Jag hoppas att de hittar både nya intressen och nya vänner, avslutar Matilda Fredriksson.

Många aktörer stöttar projektet

Sunne kommuns fritidschef Henrik Rundqvist gläds åt att det snart är igång.

– Jag är väldigt nöjd med projektets utformning där vi besöker de olika kyrkbyarna för allehanda aktiviteter. Kul också att vi är så många aktörer, Sunne kommun, Fryksdalens Sparbank, RF/SISU Värmland, Svenska kyrkan, Fritidsbanken och alla föreningar som stöttar projektet så att det blir möjligt i år där statliga bidrag har uteblivit. Vi hoppas det här blir en succé och i så fall hoppas jag på en fortsättning nästkommande år, säger han!

 

Bildtext: 
Sommarkul 2020. Bakre raden från vänster: Praktikanter Minna Olsson, Linnea Skol-Niklasson, Agnes Larsson och Arwa Almustafa. Främre raden från vänster: Henrik Rundqvist, fritidschef Sunne kommun, Philip Lindqvist, ledare och Matilda Fredriksson, ledare. Foto: Fryksdalens Sparbank

Kontakt

Henrik Rundqvist
Fritidschef
E-post: henrik.rundqvist@sunne.se
Tel: 0565-162 36, 070-658 45 15
Besök: Kommunhuset, Kvarngatan 4
Adress: 1. Fritid, 686 80 Sunne