Solmässa i Sunne 16 maj

2017-05-15

Att installera solceller på en villa är i dag enkelt och lönsamt, även för den som inte har ett tak i söderläge. På solmässan i Sunne får du veta mer om hur du kommer igång och även om hur du kan bli mikroproducent av solel.

- Du kan göra skillnad för din närmiljö och för klimatet på många sätt säger Tina Näslund, Energi- och klimatrådgivare för Sunne och Torsby kommuner. Ett spännande sätt är att producera sin egen solel. Oavsett om du är företagare eller villaägare är nu förutsättningar bättre än på länge.

Kostnaderna har minskat och tekniken utvecklats vilket gör att fler satsar på förnybar solenergi. På solmässan får du träffa elnätbolag, flera solcellsleverantörer och kommunens energi- och klimatrådgivare.

Plats: Sunne Bibliotek, Frykensalen

Energifokus för företagare

Kl 14 – 16 är företagarna i Sunne och Torsby inbjudna till en föreläsning med energijägaren Willy Ociansson, riksbekant och kunnig i ämnet. Han berättar bland annat om hur du i företaget hittar energiläckorna och hur du täpper till dem.
Till mötet är flera värmländska företagare inbjudna som berättar hur de sparar energi – och pengar!
Seminariet avslutas med att Energikontoret Värmland berättar om de olika stöd som finns att söka för energieffektivisering.

Solel i fokus för allmänhet

Kl 16 – 19 är allmänheten inbjudna till solmässan. Medverkar gör flera solcellsleverantörer, elnätsbolag och energikontor Värmlands medarbetare.
Kl 17 startar ett föredrag om hur det går till att bli mikroproducent av solel, med energi- och klimatrådgivare Tina Näslund. Grundläggande om solceller, vad du bör kolla upp och vilka bidrag som finns att söka.

Är du nyfiken på solenergi? Vi bjuder på fika.
Träffarna är gratis.
Varmt Välkommen!

För att öka kunskaperna om solceller så ordnar energikontoret värmland och kommunens energi- och klimatrådgivare ett antal solmässor i länet under 2017. Satsningen ingår i ett nationellt projekt att öka självförsörjningsgraden och minska sårbarheten.

Kontakt

Tina Näslund
Energi- och klimatrådgivare
E-post: sutoenergiradgivning@torsby.se
Tel: 073-2713674
Besök: Kvarngatan 6, 686 80 SUNNE
Adress: 1. Teknisk service