SG/Södra Viken i Sunne utsedd till Årets transportskola

2021-10-07 Biträdande rektor Gunnar Berggren och lärarna Kennet Berg, Johan Brandenfeldt och Pontus Jonsson tar emot priset på den nationella konferensen Transportkompetens i Arlanda stad, 6 oktober.

SG/Södra Viken i Sunne är utsedd till årets transportskola 2021. Priset delas ut av transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd (TYA).

Skolan vinner ett diplom samt 10 000 kronor. Priset togs emot av SG/Södra Vikens biträdande rektor Gunnar Berggren och lärarna Kennet Berg, Johan Brandenfeldt och Pontus Jonsson på den nationella konferensen Transportkompetens i Arlanda stad, 6 oktober.

Motiveringen:

”Södra Viken är en skola där vi ser en stark utveckling både i samverkan med branschen, söktryck och i antal platser till Transportprogrammet. Söktrycket har ökat med 61% till 2021. Skolan har ett gott rykte hos åkarna i Värmland och numera har skolan en bra upparbetad branschsamverkan. Skolan bidrar också i den gemensamma nätverksdialog som finns mellan skolorna i Värmland. Södra Viken arbetar med vikten av att utmana sig själv samt lägger kraft på värdegrundsfrågor med tydliga rutiner för detta. Skolan är ett föredöme.”

Högt söktryck

SG/Södra Viken har över 20 års erfarenhet av transportutbildning.

– Vi är så glada över priset. Det är ett kvitto på att vi gjort något bra och det ger skolan fin uppmärksamhet. Priset gör oss extra stolta, säger Gunnar Berggren.

SG/Södra Viken har högt söktryck och de flesta får jobb efter skolan.

– Vi håller hög kvalitet både på utrustning och lärare. Sunne kommun satsar på att bygga ut våra lokaler och det tyder på framtidstro för skolan. Det är verkligen roligt.

Med priset vill TYA lyfta de skolor som verkar för att unga kommer ut i branschen välutbildade, trafiksäkra och anställningsbara. 

– Ett stort grattis till Södra Viken som visat att de verkligen är en skola i framkant, säger Sigalit Slutbäck, VD på TYA.

 

 

 

 

Kontakt

Ronnie Palmquist
Biträdande rektor
E-post: ronnie.palmquist@sunne.se
Tel: 0565-179 30
Besök: Södra Viken
Adress: Postkod: 35. Södra Viken,, 686 80 Sunne