Sänk volymen och var rädda om det fina vi har i Sunne

2019-06-27

Hög musik från bilar upplevs som ett problem i de centrala delarna av Sunne nattetid. Ett Facebookinlägg av motorföreningen Yankee Wings och samtal med unga A-traktorförare i Sunne fick snabbt gehör med bra resultat. Nu behöver fler nås av budskapet.

- Nu behöver vi även nå ut till ungdomar från närliggande kommuner som kommer till Sunne. De är välkomna bara de skruvar ner volymen sena kvällar och nätter. De som bor centralt och ska upp och jobba behöver få sova. Alla ska trivas i Sunne och det gör vi om vi tar hänsyn till varandra, säger Gunilla Ingemyr (C), kommunstyrelsens ordförande i Sunne.

I Sunne är bilkulturen stark och acceptansen för ungdomar och bilkörning är hög.

- Vi i Yankee Wings tycker inte om den här höga musiken. Det är tråkigt när några få individer förstör för så många och det är inget vi vill förknippas med, säger Maria Einarsson, ordförande i anrika motorföreningen Yankee Wings.

Att komma fram till en bra lösning i dialog med de ungdomar som spelar hög musik i centrum är vad alla hoppas på.

- Låt oss prata med varandra och hitta bra lösningar. Vi vill slippa förbud, säger Tobias Eriksson, kommunstyrelsens 1:e vice ordförande i Sunne.

Att spela för hög musik sena kvällar och nätter är med andra ord inte okej i ett trivsamt Sunne.

- Vi tror att de motorburna ungdomarna tar till sig vårt budskap och förstår att människor som ska upp och jobba behöver kunna sova.

Marielle Magnusson jobbar i Sunne kommun, bland annat med centrumaktiviteter och ungas entreprenörskap. Hon har bland annat träffat dem som kör A-traktorer.

- Ungdomarna i Sunne har visat att de förstår. Nu hoppas vi att andra också visar hänsyn och förståelse så att vi slipper börja med restriktioner. Använd sunt förnuft och vrid ner volymknappen så är alla välkomna.

Företagarna i Sunne är också måna om att Sunne är attraktivt.

- Vi hoppas att alla invånare tillsammans blir ambassadörer och berättar för andra om hur vi vill ha det i Sunne för den gemensamma trivseln, säger Marielle.

Det finns matställen som är öppna i Sunne på helgnätter.
- Vi ska vara rädda om de mötesplatser vi har genom att visa hänsyn till de som bor runtomkring. Så kan vi fortsätta ha trevligt tillsammans.

Det behövs ett ständigt pågående samtal.
- Vi behöver vara överens om spelreglerna och följa dem så fungerar det toppenbra.

Maria Einarsson, ordförande i Yankee Wings, intervjuas. I bakgrunden syns Tobias Eriksson(S), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande, Gunilla Ingemyr (C), kommunstyrelsens ordförande och Marielle Magnusson som bland annat jobbar med centrumaktiviteter i Sunne kommun och Rickard Lindqvist, Företagarna Sunne

Kontakt

Marielle Magnusson
Projektkoordinator, Företagscoach
E-post: marielle.magnusson@sunne.se
Tel: 0565-155 08, 072-207 90 92
Besök: Storgatan 39, Bibliotekshuset
Adress: 36. Näringslivsenheten, 686 80 Sunne

Gunilla Ingemyr
kommunstyrelsen ordf, krisledningsnämnden ordf, kommunfullmäktige, allmänna utskottet
E-post: gunilla.ingemyr@sunne.se
Tel: 0565-162 52
Besök: Kommunhuset, Kvarngatan 4
Adress: 1. Kommunkansliet, 686 80 Sunne

Tobias Eriksson
kommunstyrelsen 1:e vice ordf,allmänna utskottet ordf, kommunfullmäktige, krisledningsnämnden
E-post: tobias.eriksson@sunne.se
Tel: 070-185 02 82
Besök: Kommunhuset, Kvarngatan 4
Adress: 1. Kommunkansliet, 686 80 Sunne