Rottneros Packaging AB satsar på ny fabrik i Sunne

2017-06-29

Rottneros Packaging AB bygger tillverkningslinje i ny fabrik i Sunne för ett nytt miljövänligt livsmedelstråg för färskmat och takeaway. Den nya produkten har utvecklats på Rottneros anläggning i Sunne.

Tråget som tillverkas helt med skogsråvara är återvinningsbart, förnybart och nedbrytningsbart. Det ska ersätta dagens plasttråg som används till exempelvis färdigmat, kött i livsmedelsbutiker samt till takeaway-produkter.

Tråget är helt baserat på svensk skogsråvara och klarar att stå emot väta och hålla maten fräsch. Arbetet med att vidareutveckla produkten har redan börjat och Rottneros håller nu på att ta fram miljövänliga och bionedbrytbara tråg som samtidigt ska kunna stå emot både fukt och fett från maten. Användningen av plast kan i och med detta reduceras kraftigt eller helt elimineras. För produkter med höga barriärkrav används förnybara och nedbrytbara plasttyper.

– Det är väldigt roligt att vi kan presentera en produkt baserad på svensk skogsråvara, utvecklad av Rottneros och som vi också får möjlighet att börja tillverka och förse livsmedelsbranschen med. Dessutom en produkt som ligger långt fram i utvecklingen, säger Kasper Skuthälla, VD på Rottneros Packaging.

Den nya fabriken ska byggas i industriområdet intill Europaväg 45 nordväst om Sunne centrum och beräknas stå klar sommaren 2018. Fabriken byggs av Topphyddans Fastighets AB, som ägs av Jens Eide.

- Vi är väldigt glada att Rottneros Packaging AB väljer att etablera sin produktionslinje i Sunne, säger Gunilla Ingemyr, kommunstyrelsens ordförande i Sunne. Det passar in i vår näringslivsstruktur och vi bor mitt i råvaran. Det är företagen som skapar skatteunderlaget som är förutsättningen för att kunna bedriva för skola, vård och omsorg.

Kristina Lundberg som är kommunens näringslivutvecklare tillägger:
- Vi välkomnar den här etableringen. Vi har Värmlands bästa företagsklimat och kommer att arbeta för att Rottneros Packaging AB kan verka, växa och utvecklas här i Sunne.

Kontakt

Kristina Lundberg
Näringslivsutvecklare
E-post: kristina.lundberg@sunne.se
Tel: 0565-164 04, 0730-703254
Besök: Storgatan 39, Bibliotekshuset
Adress: 36. Näringslivsenheten, 686 80 Sunne

Gunilla Ingemyr
kommunstyrelse ordf, allmänna utskottet ordf, krisledningsnämnd ordf, kommunfullmäktige
E-post: gunilla.ingemyr@sunne.se
Tel: 070-181 43 98
Besök: Kommunhuset, Kvarngatan 4
Adress: 1. Kanslienheten, 686 80 Sunne