Räddningstjänsten visar upp sig

2020-09-24

Räddningstjänsten övar i centrala Sunne på lördag 26/9. Allmänheten är välkomna att komma och titta, ställa frågor och träffa våra brandmän.

Befinner du dig vid Mejeriängen eller vid Motorgården i Sunne på lördag kommer du rakt in i en aktivitetsdag med Räddningstjänsten som kommer att vara igång med diverse aktiviteter och övningar.

- Vi kommer att vara igång under dagen mellan cirka klockan 09.00 och 15.00. Våra medborgare har under dagen möjlighet att se vad vi gör, och även träffa våra brandmän och ställa frågor om man så önskar, säger Mats Moberg, ställföreträdande räddningschef. 

Även Sunne och Torsbys räddningschef Peter Bergström kommer att vara på plats. Vid Mejeriängen kommer man få bevittna händelser som liknar dem vid en skogsbrand. 

Även Sunne kommunhus kommer att få besök.

- Vid Mejeriängen kommer de att ta vatten från Fryken och man får se hur det går till. Vid kommunhuset får man se hur man reser stegar på ett säkert sätt. Sedan kommer vi vara på ytterligare en plats i Sunne men det är mer hemligt, säger Mats Moberg. 

 

Brandman som bär på upprullad slang. Brandmannen är utrustad för rökdykning.