Portalen till mötesplatsen Mejeriängen i Sunne är rest

2019-09-10

Portalen till den nya mötesplatsen för Sunnebor och besökare, Mejeriängen i centrala Sunne, restes idag, 10 september.

Bildtext: Kristina Lundberg, näringslivsutvecklare, Niklas Svensson, Sunne Svetsteknik och Marielle Magnusson, projektledare Sunne kommun

 

- Det är en milstolpe i arbetet med den nya mötesplatsen. Mycket är klart och mer är på gång, säger Kristina Lundberg, näringslivsutvecklare i Sunne kommun.

Portalen ska dra blickarna till sig från folk som rör sig i centrum. Så att ännu fler hittar till Mejeriängens diverse trevliga inslag. Så här långt finns grillplatser, solstolar, sittbänkar, skateboardramp, pumptrack, lekpark, lekgym och en naturstig med gångbrygga över ett mindre vattendrag.

Liv och rörelse på nya mötesplatsen

- Folk är engagerade och hör av sig. Det är jättekul! Nu kommer också vuxna med idéer om saker de vill kunna göra medan barnen leker, säger projektledaren i Sunne kommun, Marielle Magnusson.

Det har blivit liv och rörelse på Mejeriängen sedan mötesplatsen började ta form i somras.

- Jag har själv tillbringat mycket tid här och det är roligt att se att Sunneborna och besökarna känner sig som hemma. Vi får enbart positiva kommentarer, vilket är fantastiskt härligt och inspirerande.

Välkomnar mer sponsring

Nya rabatter ska anläggas och de designas av Rottneros park. Rabatterna ska belysas och fler träd ska planteras.

- Flera företag och organisationer har sponsrat olika saker och vi välkomnar andra att göra detsamma. Vi skulle exempelvis vilja utöka antalet sitt- och liggbänkar. Den som sponsrar får sitt namn på bänken.

Många delaktiga

Idén om en portal in till mötesplatsen kom ursprungligen från samhällsplaneraren Mikael Persson på Sunne kommun. Bland de företag som lämnade in anbud på att få tillverka portalen hade Niklas Svensson, Sunne Svetsteknik, det bästa förslaget.

- De som ska synas på Mejeriängen, det vill säga Mårbacka, Västanå teater, Rottneros park och Alma Löv har lämnat synpunkter på designen som vi har utvecklat tillsammans. Det är roligt att så många varit involverade i den processen. Designen är sedan gjord av Per Hardestam, säger Kristina Lundberg.

Utvecklingen går vidare

Mejeriängen är en plats som ska knyta ihop de stora besöksmålen i Sunne.

- De jobbar just nu på vilka deras gestaltningar på platsen ska bli.

Till projektet Sagolika Sunne 2.0 finns appen Sagolika Sunne på svenska och engelska. Där beskrivs besöksmål i Sunne och de evenemang som är på gång.

Appen har över 1000 nedladdningar hittills, vilket är ett bra resultat.

- Appen utvecklas vidare under hösten, bland annat ska vi få gå i Göran Tunströms fotspår.

Till sommaren blir det gratis Wifi på Mejeriängen och Teatertorget. Sunne kommun har sökt och fått 150 000 kronor i bidrag från ”Fonden för ett sammanlänkat Europa”.

Genom Leaderprojektet Sagolika Sunne 2.0 har Mejeriängen också blivit mer tillgängligt. Flera sittplatser är anpassade för rullstolar och det är nu också möjligt för alla att ta sig närmare vattnet.

Vad vill du göra på vintern?

Idéer efterfrågas nu om vad man skulle kunna göra på Mejeriängen vintertid? Skicka in dina uppslag och idéer till Marielle Magnusson eller hör av dig på 072-207 90 92. Vill du sponsra är du också varmt välkommen att höra av dig.

Kontakt

Marielle Magnusson
Projektkoordinator, Företagscoach
E-post: marielle.magnusson@sunne.se
Tel: 0565-155 08, 072-207 90 92
Besök: Storgatan 39, Bibliotekshuset
Adress: 36. Näringslivsenheten, 686 80 Sunne

Kristina Lundberg
Kultur- och näringslivschef
E-post: kristina.lundberg@sunne.se
Tel: 0565-164 04, 0730-703254
Besök: Storgatan 39, Bibliotekshuset
Adress: 36. Näringslivsenheten, 686 80 Sunne