Öka din kunskap om solel och hållbara transporter

2018-06-20 Fokus regionalt är att inspirera och assistera de som vill gå steget vidare med att utforska solenergi på sin fastighet

Fram till hösten 2019 kan du få fördjupad rådgivning om solel och hållbara transporter av Tina Näslund, energi- och klimatrådgivare i Sunne kommun.

Privatpersoner, organisationer och företag erbjuds nu möjligheten att öka sin kunskap om solel och hållbara transporter. 

Fram till hösten 2019 ger alla landets kommuner fördjupad rådgivning inom solelinstallationer och hållbara transporter. Rådgivarna gör ett flertal informationsinsatser som att anordna seminarier, studiebesök, studiecirklar och ställa ut på mässor.

- Vårt fokus regionalt är att inspirera och assistera de som vill gå steget vidare med att utforska solenergi på sin fastighet. Denna veckan har vi genomfört två olika studiebesök hos en privatperson samt ett företag som satsade på egen solel under 2017. Solenergikvällarna var välbesökta och uppskattade. Hör gärna av dig om du vill veta mer, bli inbjuden till nästa event eller vill boka en rådgivningstimme, säger Tina Näslund, energi- och klimatrådgivare i kommunsamarbetet Torsby-Sunne.

Solceller

Intresset för solceller har ökat kraftigt under de senaste åren och det finns ett stort behov av opartisk information ute i samhället. Rådgivarna kommer därför att hjälpa villaägare, bostadsrättföreningar och företag med fördjupad rådgivning hur de bäst går till väga för att installera egna solelsanläggningar.

– Inom solel arbetar rådgivarna för att öka medvetenheten om solceller i samhället. Priserna på solceller har minskat kraftigt, och idag är en solcellsanläggning en lönsam investering för många aktörer, även i Sverige, säger Alvar Palm, projektledare på Hållbar utveckling väst.

Kontakta energi- och klimatrådgivningen

Vill du ha hjälp av din kommunala energi- och klimatrådgivare kan du ringa Sunne kommuns växel tel 0565-160 00. Du hittar också kontaktuppgifter i högermarginalen.

Mer om de nationella projekten

Satsningen inom solel och hållbara transporter utförs på uppdrag av Energimyndigheten och pågår fram till hösten 2019. Det här är tredje året som energi- och klimatrådgivarna samarbetar på nationell nivå via projekt med olika inriktningar. Anledningen är öka takten för att nå de energi- och klimatpolitiska målen.

 Kontakt

Tina Näslund
Energi- och klimatrådgivare
E-post: tina.naslund@sunne.se
Tel: 073-2713674
Besök: Kvarngatan 6,
Adress: 1. Plan och projekt, 686 80 Sunne

Samordning från Energimyndigheten
Morgan Dahlman, Energimyndigheten
Tel: 073-660 21 44
E-posta Morgan Dahlman

Nationella projektet om solel 
Alvar Palm, projektledare, Energikontoret Hållbar Utveckling Väst
Tel: 076-502 09 93 
E-posta Alvar Palm

Nationella projektet om hållbara transporter
Elin Törnwall, projektledare, Energikontoret i Mälardalen
Tel: 070-517 63 22
E-posta Elin Törnvall

Dokument

Energi-och klimatrådgivningen i Sunne och Värmland fokuserar fram till hösten 2019 på solenergi