Nya sidor för dig som har byggplaner

2020-06-25

Byggsidorna på sunne.se har fått nytt innehåll. Vi vill göra det enklare för dig som privatperson och för dig som är företagare att hitta rätt information.

De nya byggsidorna hittar du här: 
https://sunne.se/bygg

En bättre överblick och lättare att hitta

Byggsidorna på sunne.se har fått ett efterlängtat lyft med ny struktur och nytt innehåll. Den största förändringen är att det nu finns en ingång för dig som privatperson och en för dig som har företag i Sunne.
Under ”Mitt bygglov” hittar du checklistor på vad du behöver lämna in och exempel på ritningar och kontrollplaner. Här hittar du också information om vad ditt bygglov kommer att kosta.

- Det är många som har byggprojekt på gång under sommaren och speciellt den här sommaren nu när fler blir hemma eller i sina fritidshus, säger Helena Andersson, bygglovsingenjör i Sunne kommun.

- Vi som arbetar med bygglov kan vara svåra att nå, för just nu är det många byggprojekt som pågår i Sunne, stora som små. Vår förhoppning är att de nya sidorna ska ge dig en bättre överblick så att du enklare hittar till rätt information och de underlag du behöver för att komma vidare med dina byggplaner, säger Helena.

Fortsatt utveckling för en bättre överblick

Arbetet fortsätter i höst med att utveckla och förbättra byggsidorna. Det finns flera områden med anknytning till att bygga och bo som ska ses över och kopplas ihop med den nya strukturen.

Vi hoppas att du ska gilla våra nya sidor och önskar dig en trevlig byggsommar!