Krisberedskapsveckan 2021

2021-09-23

Varje år äger den årliga nationella kampanjen Krisberedskapsveckan rum. Den anordnas av myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Veckans mål är att fler människor ska vara förberedda om det skulle bli en kris.

Det här året äger Krisberedskapsveckan rum under vecka 39 (27 september - 1 oktober).

I Sunne är det på biblioteket det händer!

Bojan och brandbil för de yngsta

Redan på söndag 26/9 klockan 11 smygstartar Krisberedskapsveckan för de yngsta, då författaren Johan Anderblad kommer till biblioteket och berättar om sina barnböcker om Bojan. Bojan är nämligen intresserad av all blåljuspersonal. Dessutom kommer brandbilen och hälsar på. Barnens föräldrar känner förresten garanterat igen Johan från Bolibompa, så om man vill träffa sin barndomsidol är det här ett perfekt tillfälle.

Hemberedskap med Patrick Sellman, Gräsmark

torsdag 30/9 klockan 18 kommer Patrick Sellman från Gräsmark och pratar om hemberedskap. Patrick är en av landets bäst förberedda om något skulle hända, och är det något du funderar på kring hemberedskap och prepping är han rätt person att fråga! Om du vill lära dig mer på en gång och inte orkar vänta till på torsdag rekommenderas podden I väntan på katastrofen som Patrick har tillsammans med Kalle Zackari Wahlström.

Filmer om beredskap

Under veckan kommer filmserien Rädd eller beredd visas varje dag. Det är tre korta filmer på tio minuter var som MSB gjort där vi får följa med Christoffer Karlsson från Torsby när han lär sig mer om beredskap. De rullar hela tiden under bibliotekets öppettider och är helt klart värda att stanna till vid och se på.

Räddningstjänst på plats

Dessutom kommer Räddningstjänsten finnas på plats på tisdag och onsdag mellan 14 och 16 för att berätta mer om krisberedskap i hemmet och för att svara på alla frågor man kan tänkas ha.