Invigning av Torvnäs förskola

2018-06-14

Torvnäs förskola ligger strax utanför centrum i närheten av Sunne kyrka. Det är en nybyggd förskola med plats för åtta grupper med 12 - 15 barn i varje grupp. Välkommen på invigning lördag den 16 juni.

Tid för invigningen: lördag 16 juni kl 13.00

Plats: Torvnäsvägen 14, Sunne

Bygget påbörjades 15 mars 2017. I maj 2018 flyttade de första barnen in. Torvnäs förskola är planerad efter verksamhetens behov och är anpassningsbar för framtiden. Förskolan är en av de större satsningarna i kommunen på senare år till en totalkostnad på 43,6 miljoner kronor.

Inriktning utepedagogik och skapande

Torvnäs förskola har valt inriktningen utepedagogik och skapande och i byggprocessen har det lagts lika stor vikt på utemiljön som på innemiljön. Utgångspunkten är att man kan göra samma saker ute som man kan göra inne. Utemiljön har gräs och kulle, lekstuga, bensinstation, gungor, sandlådor, rutchkanor och annat för både sommar- och vinterlekar. Utepedagoger kommer att ha det pedagogaiska ansvaret för utepedagogiken. 

På förskolan äter alla barnen i en gemensam matsal och maten tillagas på plats av förskolans egen kock. Här finns också en stor gemensam verkstad där barnen kan delta i skapande verksamhet som måleri, lera, drama, dans, musik med mera. 

Till Torvnäs förskola har barnen flyttat som tidigare gick i förskolorna Hea och Åmberg. Dessa förskolor är nu stängda.