Hälsa i social gemenskap

2022-01-12

Nu startar träffar dit Du som är utrikesfödd förälder med yngre barn i familjen är varmt välkommen. Även andra vuxna i barns närhet är välkomna att delta.

Där får du träffa andra föräldrar och vuxna i grupp.

Träffarna hoppas vi ska ge mycket glädje, samt möjligheter att prova nya aktiviteter inom hälsa och friskvård.

Vuxna som deltar i yoga får en yoga matta i gåva, de som deltar i styrketräning får en ryggsäck och barnen får en aktivitetsleksak som passar för utelek beroende på årstid.
Vi kommer att tillsammans träna på svenska ord som passar till veckans aktivitet.

Plats: Allaktivitetshuset (ovanför Vårdcentralen) Bergvägen 1 

Tid: Onsdagar kl. 13.30- ca.16.00 

Program:

  • Träff 1, 19 januari: Presentation och förväntningar på kursen. Samtal om hälsa och friskvård i vardagen, hur kan vi påverka vår egen hälsa? Vilka möjligheter finns här i Sunne? Prova på; gymnastik för kvinnor/ styrketräning för män
  • Träff 2, 26 januari: Frågor sen sist. Prova på; yoga för kvinnor/ bad för män och barn tillsammans på Gunnerudsgården.
  • Träff 3, 2 februari: Frågor sen sist. Prova på; Sy eller träslöjd var och en väljer vilket man vill prova utifrån eget intresse. Några olika alternativ på arbeten kommer att finnas. Resultatet får man ta med hem.
  • Träff 4, 9 februari: Frågor sen sist. Prova på; vattengympa för kvinnor på Gunnerudsgården/ gympahallen med olika aktiviteter för män och barn tillsammans.
  • Träff 5, 16 februari: Frågor sen sist. Vi går en promenad till Fritidsbanken, för att se och upptäcka alla sportartiklar/utrustningar som finns där att låna gratis.
  • Träff 6, 23 februari: Frågor sen sist. Vi pratar om vilken mat som ger oss en god hälsa. Vi får information av Anna Lind som är dietist, hon arbetar inom friskvården i Värmland. Från folktandvården kommer Linda Jönsson och pratar tandhälsa. Dagen avslutas med att smaka på nyttiga mellanmål.

Träffarna avslutas varje gång med en gemensam fikastund, vi pratar då om dagens aktiviteter.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommenderade åtgärder.

Nästa grupp startar onsdag 9 mars kl.13.30

Kontakt: Lena Engström Jansson telefon, 070-216 89 71

Arrangör: Sunne kommun, Friskvården Värmland, Studieförbundet Vuxenskolan och Region Värmland

Välkommen!