Hälsa och gemenskap, start 9 mars

2022-02-14

Välkommen till träffar om hälsa och gemenskap för dig som är utrikesfödd förälder med yngre barn i familjen. Du får träffa andra föräldrar och vuxna i grupp och tillsammans får ni prova olika aktiviteter. Träffarna hoppas vi ska ge mycket glädje.

Första träffen är onsdag 9 mars klockan 13.30 - klockan 16.
Totalt träffas vi sex gånger under mars och april.

Plats: Allaktivitetshuset (ovanför Vårdcentralen) Bergvägen 1 

Tid: Onsdagar kl. 13.30- ca.16.00 

Förutom en aktivitet, se programmet nedan, tränar vi också på svenska ord tillsammans, som passar veckans uppgifter. Vi avslutar varje träff med en gemensam fikastund, då vi pratar om dagens aktiviteter.

Även andra vuxna i barns närhet är välkomna att delta.

Vuxna som deltar i yoga får en yoga matta i gåva, de som deltar i styrketräning får en ryggsäck och barnen får en aktivitetsleksak som passar för utelek beroende på årstid.

Program, uppdaterat 2 mars

 • Träff 1, 9 mars:
  Presentation och förväntningar på kursen. Samtal om hälsa och friskvård i vardagen, hur kan vi påverka vår egen hälsa? Vilka möjligheter finns här i Sunne? Prova på; gymnastik för kvinnor/ styrketräning för män
 • Träff 2, 16 mars:
  Frågor sen sist. Prova på; yoga/bad för vårdnadshavare tillsammans med barnen på Gunnerudsgården.
 • Träff 3, 23 mars:
  Frågor sen sist. Prova på vattengympa på Gunnerudsgården/gympahallen med olika aktiviteter för vårdnadshavare och barn tillsammans.
 • Träff 4, 30 mars:
  Frågor sen sist. Vi pratar om vilken mat som ger oss en god hälsa. Information av Anna Lind som är dietist, hon arbetar inom friskvården i Värmland. Från folktandvården kommer Linda Jönsson och pratar tandhälsa. Dagen avslutas med att smaka på nyttiga mellanmål.
 • Träff 5, 6 april:
  Frågor sen sist. Vi går en promenad till Fritidsbanken, för att se och upptäcka alla sportartiklar/utrustningar som finns där att låna gratis.
 • Träff 6, 13 april:
  Frågor sen sist. Sy eller träslöjd var och en väljer vilket man vill prova utifrån eget intresse.      Några olika alternativ på arbeten kommer att finnas. Resultatet får man ta med hem

Nästa grupp startar i slutet av april. 

Kontakt: Lena Engström Jansson telefon, 070-216 89 71

Arrangör: Sunne kommun, Friskvården Värmland, Studieförbundet Vuxenskolan och Region Värmland

Välkommen!