Folkfest när Inge Bråten Memorial avgörs i Sunne

2018-06-21

Arrangörerna hoppas på storpublik under rullskidstävlingen lördagen den 30 juni. Hela landslaget för både dam- och herr i sprint är på plats i Sunne.

Banan är den samma som förra året mitt i Sunne centrum, med start och målgång vid Mejeriängen, vid Fryken. Det handlar om en sprint (kort distans tävling) som körs i fristil.
Nytt för i år är att tävlingen blir ett VC-test inför den första VC-perioden i rullskidor för åkare som kommande säsong tävlar i D/H 19 och uppåt.

Många kända toppåkare kommer till Sunne

Stina Nilsson som tog ett guld, två silver och ett brons i OS i Pyeongchang i vintras är ett av dragplåstren på damsidan. Bland dem som utmanar Stina finns bland annat Hanna Falk, som segrade i fjolårets tävling. Även Linn Persson SK Bore som tog medalj i OS kommer till tävlingen.
Klart är även att följande damer kommer till tävlingen: Ida Ingemarsdotter, Anna Dyvik, Lovisa Modig, Maja Dahlqvist och Moa Olsson.

På herrsidan kommer följande landslagsåkare till tävlingen: Oskar Svensson, Calle Halfvarsson, Viktor Thorn, Karl-Johan Dyvik, Gustav Eriksson, Emil Johansson och Anton Persson.

Lokala förmågor är Gabriel Strid IFKMora SK som blev 3.a på junior VM i rullskidor förra året. Är nu senior i år och får tuffare motstånd. Elis Berg är en lovande junior från Sunne som deltar.

Tyvärr är inte några norska toppåkare med i år på grund av kollision med andra stora rullskidslopp i Norge samma helg.

Fri entré

Det är fri entré till tävlingen.
I centrum håller butikerna öppet och det finns utställare, försäljare och många aktiviteter i närområdet.

Programmet startar klockan 15.00

Programmet startar klockan 15 med underhållning från scenen som ligger vid målområdet.
Det lokala bandet Born to Rock spelar under tävlingen och fortsätter sedan efter avslutningen på den after-ski som Restaurang Slottet håller. Årets speakers heter Sofia Domeij och Jonas Andersson.

  • 15.40 presentation av åkarna
  • 16.00 prolog herrar
  • 16.15 prolog damer
  • 16.40 Sunne SLF ungdom/underhållning

17.00 minijogg för 6-8-åringar

Barnen springer den 800 meter långa rullskidsbanan med start och mål i ”Nordeabacken”. Alla barn som vill vara med och springa kan anmäla sig till Mats Svärdsén epost: mats.svardsen@sunne.se.
Det finns ett informationstält vid målområdet, där ska alla barn samlas innan minijoggen startar.

Finalerna beräknas starta klockan 17.20

Varje kvartsfinal startar med sex personer av vilka tre går vidare.

  • 17.20 kvartsfinaler för herrar
  • 17.45 kvartsfinaler för damer
  • 18.05 semifinaler herrar
  • 18.15 semifinaler damer
  • 18.25 FINAL herrar
  • 18.35 FINAL damer

Avslutning och prisutdelning

Programmet avslutas ungefär klockan 18.45 med blomsterceremoni och mer underhållning. Sven Göran Eriksson har lovat att dela ut priserna, om han är på hemmaplan.

Arrangörer och eldsjälar

Inge Bråten Memorial arrangeras av föreningarna Mitt Sunne, IFK Sunne Friidrott, Sunne Alpina samt Sunne Skidlöpareförening.
Sunne kommun stöttar med personal från enheterna Fritid, Trafik och park och Kommunikation, samt med material, tält och staket inför loppet.
Två av alla eldsjälar som har jobbat hårt för att få arrangemanget på plats även i år är Inger Moberg och Margareta Reinholdsson.

Kontakt

Henrik Rundqvist
Fritidschef
E-post: henrik.rundqvist@sunne.se
Tel: 0565-162 36, 070-658 45 15
Besök: Kommunhuset, Kvarngatan 4
Adress: 1. Fritid, 686 80 Sunne

Mats Svärdsén
Hälsokonsulent
E-post: mats.svardsen@sunne.se
Tel: 0565-162 37, 070-583 96 89
Besök: Kommunhuset, Kvarngatan 4
Adress: 1. Personalenheten, 686 80 Sunne

Om Inge Bråten Memorial

Tävlingarna startade 2011 med Inge Bråten som initiativtagare och projektledare. Inge Bråten har arbetat som landslagstränare i Sverige, Norge, Kanada och Schweiz. När han avled 2013 fick tävlingen namnet "Inge Bråten Memorial".