Filmen Alla har en plats i Sunne nominerad till Svenska Publishingpriset

2018-08-24

Sunne kommuns film ”Alla har en plats i Sunne”, del 1 och 2, är nominerad till Svenska Publishingpriset i kategorin ”Filmer som marknadsför destinationer”.

Pristutdelningen är på Berns i Stockholm, 7 november. Ytterligare fem bidrag tävlar i samma kategori i finalen.

– Det är fantastiskt roligt att vi är nominerade. Juryn består av kommunikationsproffs och konkurrensen är stenhård. Det är coolt bara att vara nominerad och bra för Sunne, säger Anneli Jansson, kommunikationsstrateg i Sunne kommun och projektledare för filmen.

Genom nomineringen lyfter Sunne fram berättartraditionen och syns på många olika ställen.
– Filmerna har vi gjort i samverkan med Gro Westgård, Origo Film, från Sunne och vi har fått använda musik av Magnus Stinnerbom. Musiken bidrar starkt till känslan i filmerna och att kompositören bor i Sunne gör det ännu bättre. Cirka 60 Sunnebor har ställt upp som sig själva i filmens del 1. Vi är så tacksamma för alla dessa människor som bidragit till att vi kunnat göra filmen, säger Anneli Jansson.

Filmsviten startade med ”Vem är en vanlig Sunnebo?” som utspelar sig hos en frisör i Sunne som samtalar runt filmens titel med Sunnebor medan de klipper sig. Fortsättningen blev ”Alla har en plats i Sunne”, del 1 och 2, där vi möter många olika Sunnebor och sedan reser till Sunne på motorcykel.

– Just nu producerar vi fortsättningen på filmsviten. Vi är nu framme i Sunne och får här ett personligt möte med några av Sunneborna från filmen ”Alla har en plats i Sunne”, del 1. De nya filmerna visar vi under hösten.

Svenska Publishingpriset är den äldsta heltäckande kommunikationstävlingen i landet och delas ut för lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Juryn består av verksamma kommunikatörer såsom fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister och redaktörer. De granskar, värderar och jämför tävlingsbidragen, som bedöms utifrån ett antal kriterier. Bedömningskriterierna och juryns rangordningspoäng är offentliga.

Vinnarna får – förutom äran – en statyett samt diplom. Samtliga nominerade får ett diplom och ett häfte som visar hur juryn har poängsatt.

Nominerad film, del 1

Nominerad film, del 2

Kontakt

Anneli Jansson
Kommunikationsstrateg
E-post: anneli.jansson@sunne.se
Tel: 0565-164 14, 070-236 34 65
Besök: Kommunhuset Kvarngatan 4
Adress: 1. Kommunikation, 686 80 Sunne

Dokument

Sunne kommuns film "Alla har en plats i Sunne" är nominerad till Svenska Publishingpriset 2018