Fastna i Sunnes kärleksnät

2017-04-18

I kärleksnätet som finns vid sidan av Sundsbron kan du låsa ett hänglås tillsammans med den du älskar. Skriv eller rista in era initialer och släng sedan bort nyckeln, som en symbol för evig kärlek.

Det är personalen vid Tekniska enhetens avdelning för Gator och park som har fått vårkänslor och monterat upp ett kärleksnät.

Runt om i världen finns det Love bridge där man hänger hänglås på broarnas staket, säger trädgårdsmästare Laila Eriksson och elektrikern Leif Persson som har gjort installationen. Men eftersom broar rasat av tyngden så har vi valt att sätta ett nät vid sidan av Sundsbron istället. 

Fenomenet ”Love bridge” har funnits runt om i världen i över 100 år. Historierna kring anledningen till uppstarten varierar men en av dom är som följer:

I Serbien fanns en skollärarinna som hette Nada. Hon blev förälskad i en officer som hette Relja. Dom förlovade sig men Relja drog ut i krig i Grekland där han blev kär i en annan kvinna.Relja och Nada bröt förlovningen men Nada repade sig aldrig utan dog av hjärtesorg.Som följd ville andra kvinnor från staden skydda sina kärlekar och ristade därför in sitt namn tillsammans med sin älskades på hänglås och låste fast dom på den bro Nada och Relja brukade träffas.

En annan sägen lyder:
Om inte bådas händer håller i hänglåset när det låses, så kommer kärleken att vara förevigt förhäxad.

Så varmt välkommen att fastna i Sunnes kärleksnät!

Kontakt

Laila Eriksson
Parkarbetare
E-post: laila.eriksson@sunne.se
Tel: 070-19 06 863
Besök: Boställsvägen 3
Adress: 45. Kommunförrådet, 686 80 Sunne