Björkbackens förskola blev Årets arbetsplats i Sunne kommun 2020

2021-02-11

Björkbackens förskola är utsedd som vinnare av utmärkelsen Årets arbetsplats i Sunne kommun 2020. Priset delades ut av nya kommunchefen Petra Svedberg tillsammans med jurymedlemmen Anders Olsson, verksamhetschef för samhällsbyggnad.

Redan före jul utsågs förskolan till vinnare av Årets arbetsplats 2020 och själva utdelningen hölls "corona-säkert" utanför förskolan den här veckan.

Utmärkelsen ”Årets arbetsplats” vill uppmärksamma arbetsplatser som utvecklar och förbättrar sin verksamhet med Sunne kommuns värdegrund som utgångspunkt. Vinnaren får en kompetensutvecklingscheck värd 20 000 kronor att använda till utbildning för arbetsgruppen.

- Priset betyder jättemycket för oss. Vi är så stolta och tacksamma, också för att det är en förskola som har fått komma fram i ljuset. Än har vi inte bestämt exakt vad vi ska göra för pengarna, men det blir något som ska fortsätta utveckla vår pedagogiska verksamhet, säger Julia Nilsson, förskollärare på Björkbacken.

Kommunledningen vill med utmärkelsen lyfta fram värdet av flexibilitet och att se förändringar som ett naturligt inslag i arbetet. Trygghet på jobbet är att vara med i förändringen.

Så här lyder motiveringen:
”Årets arbetsplats i Sunne kommun har utifrån medarbetarnas behov drivit ett målmedvetet utvecklingsarbete som skapat arbetsglädje, tillåtande lekfullhet, trygghet och en verksamhet med pedagogisk och omsorgsmässig kvalitet. Sunne kommuns värdegrund respekt, utveckling och professionalism har varit central i förändringsarbetet. Barnen, vårdnadshavare, vikarier och personalen vittnar alla om att en tydlig och positiv förändring har skett. Värdiga vinnare av utmärkelsen Årets arbetsplats 2020 är Björkbackens förskola.”

Vi skickar ett stort och stolt grattis till Björkbackens förskola!

Kontakt

Susanna Magnusson
Rektor Västra förskoleområdet
E-post: susanna.magnusson@sunne.se
Tel: 0565-157 88, 070-386 09 90
Besök: Förskoleexpeditionen Brårudsvägen 2, 686 33 Sunne
Adress: 33 Förskola 686 80 Sunne