Bengt Berg goes Asia

2019-06-27

Asien möter Värmland i Sunne... i poesin och konsten i utställningen "Bengt Berg goes Asia". Under en poesifestival i Kina fick Bengt Berg kontakt med multikonstnärerna LAM Cherry som nu är i Sunne för att färdigställa utställningen.

Utställningen pågår till slutet av augusti och har vernissage torsdag den 4 juli klockan 10.00 i Galleri Björken, Sunne bibliotek.

Film, foto, poesi, bilder och andra konstnärliga uttryck

Utställningen har utgångspunkt i  och är en vidareutveckling av Bengt Bergs dikter, som nu översätts till kinesiska, japanska och koreanska.
Utställning med samtidskonst bjuder på film och foto, poesi, bilder och översättningar och andra konstnärliga uttryck. Dessutom kommer en del naturbilder av Bengt Berg att ingå, tagna med mobilkamera under hans strövtåg i hembygden och årstiderna.

De kinesiska konstnärerna kommer från en mångmiljonstad, Guangzhou (gamla Kanton), i Kina till Sunne. 
Lin Jiang Quan ( Lam Kong-chuen ), one of the creators of the exhibition. Chinese Contemporary Artist, Poet, writer, architect.
Zeng Dongping ( Cherry ), one of the creators of the exhibition. Chinese artist, poet and translator.

Det var under en poesifestival i Kina, Qinghai Lake Internatioanl Poetry Festival, 2015 som den värmländske poeten Bengt Berg fick kontakt med de unga multikonstnärerna LAM& Cherry. Ur detta spontana möte uppstod ett ömsesidigt intresse för fortsatt kontakt och samarbete. Efter en intensiv nätkontakt resulterade detta i en utställning, ”Bengt Berg´s poems in architecture”, i oktober 2018 och nu i sommar är det dags igen.

I augusti drar utställningen vidare österut mot mångmiljonmetropolerna i Asien. Då kommer även den koreanska poeten och översättaren Yousun Kim.

Kontakt

Mer information:
Bengt Berg 070 - 5827608