After work för nyinflyttade på Teaterbiografen

2018-11-27

Sunne kommun bjöd in nyinflyttade, och de Sunnebor som medverkat i kommunens senaste marknadsföringsfilmer, till en After Work på Teaterbiografen, 21 november.

 

Frank Martinsson och längst till höger, Liv Lindsjö, är nyinflyttade i Sunne. De träffade kommunstyrelsens ordförande Gunilla Ingemyr, integrationssamordnare Anna Folmer Söderberg och kommunchef Berit Westergren, på Sunne kommuns AW på Teaterbiografen i Sunne

Kommunchefen Berit Westergren och kommunstyrelsens ordförande, Gunilla Ingemyr, berättade bland annat för deltagarna om tankarna runt Sunnes vision i kommunstrategin: "Sunne är platsen där modet växer, livet är enkelt och allting är möjligt". 

Filmerna som sedan visades på stora filmduken kopplar till kommunstrategin. De presenterades av Anneli Jansson, kommunikationsstrateg i Sunne kommun. 

En japansk professor, Yo Tsuchida, Nihon Fukushi University, har besökt Sunne många gånger. Han ville ta reda på hur det kommer sig att Sunne har ett sådant driv och påtaglig framåtanda? I arbetet med sin rapport intervjuade professorn många människor i Sunne och hans slutsats är det vi har tagit fasta på i filmerna:

”Sunne Community is a living proof of how people and activities support one another” (Professor Yo Tsuchida,, Japan).

I filmerna möter vi därför några av alla spännande människor som lever i Sunne. 

I första filmen ”Vem är en vanlig Sunnebo” säger Makhosi Yafele att ”varje person som hittar hem här i Sunne, alla som trivs och hittar den här Sunne-viben – det är en Sunnebo tycker jag”.

I den efterföljande filmen ”Alla har en plats i Sunne del 1 ” vill vi just visa att tillväxten finns i människorna som bor här. Det är människorna som gör platsen till vad den är.

Drygt 60 Sunnebor satte sig framför filmkameran och gjorde den möjlig! Ingen film utan Sunneborna, det vill säga ingen tillväxt utan engagerade Sunnebor. Musiken är dessutom lokalt producerad i Sunne av Magnus Stinnerbom.

Efter att ha sett alla spännande människor i del 1, vill man förstås åka till Sunne för att själv uppleva platsen. Så i nästa film ”Alla har en plats i Sunne del 2 ” är vi på väg till Sunne och får se och uppleva några miljöer och platser från sadeln på en motorcykel.

Dessa båda filmer, del 1 och del 2, blev nominerade till Svenska Publishingpriset 2018 i kategorin ”Filmer som marknadsför destinationer”.

I Sunne kommuns nästkommande filmer får vi träffa vi ett antal Sunnebor lite närmare. I första filmen i en serie med namnet ”En dag ett liv ett Sunne” får vi följa Lovisa Ljungberg. Filmen publicerar vi inom kort i sociala medier.  Fler filmer om olika Sunnebor är under produktion.
Mingel efter filmvisningen i Teaterbiografens foajé

Kontakt

Anneli Jansson
Kommunikationsstrateg
E-post: anneli.jansson@sunne.se
Tel: 0565-164 14, 070-236 34 65
Besök: Kommunhuset Kvarngatan 4
Adress: 1. Kommunikation, 686 80 Sunne